Salut. Masina pe care o conduc a fost lovita de un alt autovehicul care iesea cu spatele din parcare. vinovatul are asigurare RCA . proprietarul masinii pe care o conduc este o firma, care in momentul de fata are activitatea suspendata. s-a facut imputernicire pe numele meu, pt relatia cu firma de asigurari.
la fata locului, dupa accident, s-a completat intelegerea amiabila; apoi am stabilit impreuna cu soferul vinovat ziua in care sa mergem la asigurare. am fost s-au completat actele de catre agentul de daune.
acesta mi-a cerut cad iban al firmei pentru a vira banii aferenti reparatiei, in cont.
m-am interesat de iban. firma fiind suspendata, si-a inchis toate conturile bancare, neavand acum cont bancar. mi-a explicat si fostul contabilul firmei ca firma nu are voie sa faca tranzactii (sa primeasca bani sau sa faca plati) daca are activitatea suspendata.
astazi am primit de la Asigurator o adresa (trimisa prin curier) prin care solicita firmei sa le comunice contul bancar.
tin sa mentionez ca a fost depus certificatul constatator, eliberat de registrul comertului, prin care se arata ca firma are activitatea suspendata.
cu cine am mai vorbit, mi-au spus ca procedeaza astfel pentru ca ei platesc cu mult sub valoarea reala a reparatiei si daca iti livreaza banii in cont e ca si cand ei se retrag din schema. eu nu vreau banii ci vreau masina reparata.
ce ma sfatuiti sa fac?
va rog sa-mi raspundeti....
multumesc
@amdauna: daca citeati cu atentie ce am scris si daca aveati cunostinte minime de economie nu mai cred raspundeati, asa, in doi peri. sincer parerea dumneavoastra nu ma ajuta deloc. imi pare rau pentru acest site ca are ca membri multi "bagatori de seama".
Sincer nu as fi vrut sa raspund impertinentei dvs dar va sfatuiesc totusi sa schimbati contabilul sau sa platiti o consultanta la un avocat daca nu va plac raspunsurile !
Probabil ca dvs detineti o masina cumparata de la vreo firma si nu ati mai transcris masina ca sa evitati niste taxe ! Probabil ca sunteti al enspelea cumparator .
In cazul asta ati cam ramas cu paguba !
O alta rezolvare, asa ca sunt baiat bun si presupunand ca activitatea firmei aeste suspendata la cerere pentru inactivitate.
Activati firma!
Dati IBAN-ul unuia din conturile inchise . Ele exista si se vor redeschide !
Suspendati iar activitatea !
pacat ca aveti un astfel de rating (dupa parerea mea foarte mare), raspunzand in nestiinta de cauza. sunteti praf.
sfatul meu e sa nu mai dati raspunsuri daca nu sunteti in tema.