avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare a instantei pe fond!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare a instantei pe fond!

Hotararea instantei pe fond in litigiile de munca este executorie de drept .Daca angajatul a castigat procesul pe fond cu angajatorul in care se anuleaza decizia desfacerii contractului de munca ,reangajarea si drepturile salariale de care acesta ar fi beneficiat.Angajatul solicita reintegrarea in scris si celelalte drepturi salariale iar angajatorul nu raspunde solicitarii.Se poate aplica art 277si art278 deci plangere penala.Recursul este castigat tot de angajat dar inca nu este redactat.Mai trebuie investita hotararea primei instante? Multumesc.
Pai singur ati raspuns: este executorie de drept. ar fi totusi bine sa scoateti si un certificat constatator de la grefa curtii de apel.
Atentie, insa: in functie de ce ati obtinut, trebuie sa aveti indeplinite anumite conditii:
Art. 83. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile calculate de la data cererii de executare adresate unităţii de partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 6 luni ori cu amendă.
Art. 84. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an ori cu amendă.
Hotararea data de instanta de fond este definitiva.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
pakos, utilizator
In ce consta acest certificat constatator si daca trebuie legalizat sau nu?
Cu plata unei taxe de timbru de 1 leu si timbru judiciar de 0,15 lei o parte dintr-un dosar poate sa ceara grefei instantei sa-i elibereze un certificat (certificat de grefa) care contine anumite informatii despre dosarul aflat pe rolul acelei instante. (care sunt partile, obiectul dosarului, etc.). Pe dvs va intereseaza un certificat de grefa care sa contina solutia pronuntata de instanta. (se elibereaza pana la redactarea hotararii).
Il folositi asa cum vi se elibereaza. (fara alte formalitati / legalizari).
Pana la redactarea hotararii, puteti solicita un certificat de grefa, din care sa rezulte urmatoarele:
-obiectul dosarului;
- partile din proces;
-solutia pronuntata;
Trebuie sa achitati o taxa de timbru de 1 leu si timbru judiciar de 0,15 lei.
Acest certificat de grefa nu se legalizeaza.
In cererea pe care o faceti aratati unde va este necesar acest certificat.
av.Werbic Stefania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie. procedura DanyD DanyD Am de recuperat despagubiri civile acordate de catre o instanta penala intr-un dos. penal, in latura civila. Vreau sa investesc cu formula executorie. Ce ... (vezi toată discuția)
Sentinta dobro dobro am primit hotarire judecatoreasca prin care se obliga pirita la reintegrarea in munca a salariatului si plata drepturilor salariale de la data concedierii pina ... (vezi toată discuția)
Hotarari judecatoresti definitive si irevocabile neexecutate de functionari publici pin pin Buna ziua, va supun atentiei urmatoarele: Am obtinut 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile una privind suspendarea executarii unui act ... (vezi toată discuția)