avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum sa renunt la functia de cenzor detinuta in ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum sa renunt la functia de cenzor detinuta in ONG

Buna ziua,

Va scriu deoarece doresc sa aflu cum pot sa renunt la functia de cenzor pe care in prezent o detin in cadrul unui ONG. Este necesara o simpla demisie, inmanata presedintelui ONG-ului, prin care mentionez ca renunt la toate functiile detinute in ONG, inclusiv la statutul de membru? Este necesara depunerea acestei demisii la judecatorie si gasirea unui alt membru pentru functia de cenzor?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:26, 1 Mai 2014
Dumneavoatra depuneti acea instiintare catre conducerea ong, in dublu exemplar, prin care le comunicati ca incepand cu data de... renuntati la calitatea de cenzor si solicitati-le numar de inregistrare. Apoi ei trebuie sa gaseasca o alta persoana cenzor, sa convoace adunarea generala care va aproba numirea si sa depuna actele la judecatorie pentru a actualiza informatiile din registrul asociatiilor si fundatiilor.
Nimeni nu poate fi constrans sa ramana membru intr-o asociatie sau sa ocupe o functie in cadrul acesteia. Puteti demisiona din calitatea de cenzor si sa va retrageti din calitatea de membru in asociatie. Sunt acte unilaterale de care ONG-ul trebuie doar sa ia act, nu trebuie sa le accepte / aprobe nici el nici altcineva. Trebuie doar sa puteti dovedi ca le-ati depus in scris. Eventual ar putea fi prevazut in Statut sau in contractul de voluntariat pt calitatea de cenzor daca ati semnat asa ceva un anumit termen de preaviz, care ar trebui respectat, adica nu ar putea in acest caz produce efect imediat acea demisie / retragere, ci doar dupa expirarea termenului de preaviz, daca exista si nu e unul abuziv...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la calitate de vice-presedinte ong razbelu razbelu Fac parte dintr-o asociatie non-profit ca si vice-presedinte. Aceasta asociatie contine doar 3 membri : presedinte, eu si un alt membru ( minimul necesar ce ... (vezi toată discuția)
Renuntare la functii in ong-uri bara_bab bara_bab Buna ziua, Detin 2 functii in 2 ONG-uri, una de secretar general si una de prim-vice presedinte. As dori sa renunt la aceste functii si chiar la calitatea ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de membru asociatie non profit ramonamarcu ramonamarcu Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii non-profit si as vrea sa stiu cum as putea sa renunt cu totul la a face parte din componenta asociatiei. (vezi toată discuția)