avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Renuntarea la calitate de vice-presedinte ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Renuntarea la calitate de vice-presedinte ONG

Fac parte dintr-o asociatie non-profit ca si vice-presedinte. Aceasta asociatie contine doar 3 membri : presedinte, eu si un alt membru ( minimul necesar ce s-a cerut pentru a putea fonda asociatia ). Avand in vedere ca nu mai vreau sa fac parte din aceasta asociatie si nici nu mai pot discuta cu ceilalti membri, exista vreo modalitate de a imi da demisia/de a renunta ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:26, 3 Decembrie 2019
Mai intai comitetul director al ong aproba cererea (facuta in scris prin formularul) de adeziune la ong a unui alt membru cu drepturi depline. Apoi dumneavoastra inaintati in scris catre presedintele ong deciia de renuntare atat la functia detinuta cat si la calitatea de membru incepand cu data de..., (data ulterioara primiri celuilalt membru nou). Apoi se convoaca aduarea generala a asociatiei care sa aiba pe ordinea de zi printre altele alegerea unui vice-presedinte. In final procesul verbal al adunarii generale se depune la judecatorie pentru a se face modificarea componentei structurii de conduere a ong si in registrul asociatiilor si fundatiilor.
va putati notifica in scris demisia din functia de vicepresedine si retragerea din calitatea de membru. E treaba lor sa gaseasca o alta persoana. Desi frumos ar fi sa ajutati la gasirea de alt membru, pentru ca acceptand functia de vicepresedinte implicit v=ati asumat o obligatie de a contribui la bunul mers al asociatiei....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa renunt la functia de cenzor detinuta in ong DanielaStefana DanielaStefana Buna ziua, Va scriu deoarece doresc sa aflu cum pot sa renunt la functia de cenzor pe care in prezent o detin in cadrul unui ONG. Este necesara o simpla ... (vezi toată discuția)
Asociatie non profit serbandumitrel serbandumitrel Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot iesi dintr-o asociatie non profit unde sunt vicepresedinte dar nu-mi exercit aceasta functie si in care am intrat ... (vezi toată discuția)
Retragere membru fondator din asociatie Ilona M Ilona M Buna ziua, Suntem un ONG nou infiintat compus din 3 membri fondatori. Unul dintre membri doreste sa plece. Cum procedam? Multumim frumos (vezi toată discuția)