avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie non profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie non profit

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum pot iesi dintr-o asociatie non profit unde sunt vicepresedinte dar nu-mi exercit aceasta functie si in care am intrat pentru a ajuta pe cineva , si ce costuri ar implica acest lucru.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:57, 10 Aprilie 2016
Va depuneti in scris hotararea ca incepand din data de....sa renuntati la functia detinuta la asociatia..... si la calitatea de membru. Data de la care ati hotarat sa renuntati sa nu fie prea din timp pentru a avea ei la dispozitie cateva zile pentru a va gasi un inlocuitor pentru ca numarul membrilor sa nu scada sub 3. Apoi ei convoaca adunarea generala de alegeri si vor inregistra la judecatorie procesul verbal al adunarii generale cu noua componenta a structurii de conducere. Nu sunt costuri din partea dumneavoastra in afara de situatia in care aveti ceva datorii catre asociatie.
Demisie scrisa din functia de vicepresedinte si notificare de retragere din calitatea de membru, comunicate la Asociatie intr-un mod in care putati demonstra depunerea lor - ideal semnatura de primire de catre reprezentantul legal al asociatiei sau o persoana imputernicita in numele asociatiei sa primeasca corespondenta. Cu respectarea eventualului termen de preaviz daca e prevazut in statut - nu ar putea fi mai mare de cateva saptamani. Daca nu este, ar fi totusi logic sa acordati Dvs. un preaviz de cateva saptamani, sa aiba ei timp sa ia masurile necesare - trebuie probabil sedinta AG in care sa aleaga alt vicepresedinte....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la calitate de vice-presedinte ong razbelu razbelu Fac parte dintr-o asociatie non-profit ca si vice-presedinte. Aceasta asociatie contine doar 3 membri : presedinte, eu si un alt membru ( minimul necesar ce ... (vezi toată discuția)
Retragere membru fondator ong/asociatii non-profit nicu 68 nicu 68 Sunt membru fondator si vicepresedinte al unei asociatii non-profit,infiintata cu 3 membri fondatori.Asociatia a avut o activitate redusa ca amploare doar in ... (vezi toată discuția)
As dori sa ma retrag din functia de presedinte al unei asociatii culturale Didi_mi Didi_mi Buna-ziua, Am infiintat anul trecut o asociatie non-guvernamentala si detin functia de presedinte. In anul acesta au aparut diferite schimbari si doresc sa ... (vezi toată discuția)