avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirias in ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirias in ANL

Buna ziua,
va rog sa ma sfatuiti intr-o problema ce ma apasa cumplit. Locuiesc intr-o locuinta anl impreuna cu copilul. Din cauza unei situatii dramatice in familie parintii mei au ramas fara casa. Pot sa ii iau la mine, sa locuiasca impreuna cu mine si copilul meu? Ma afecteaza cumva? Nu vreau sa am probleme cu nimeni. Sunt la zi cu tot ce inseamna chirie, gaz, curent, etc. Nu am restante niciune, sunt un bun platnic. Ma intereseaza cum pot proceda sa-mi ajut parintii, fie si numai pentru o perioada, sa poata locui cu mine, fara insa sa imi afecteze mie statutul de chirias. Doresc chiar sa achizitionez locuinta printr-un credit dar pana atunci, fiind chirias, imi pun intrebari la care nu am raspuns. Pot sa-i iau la mine, sa-i trec la asociatie, sa platesc pt. 4 pers si sa nu afectez in niciun fel ctr. meu de inchiriere? FIind parintii mei este evident ca nu iau in spatiu straini, nu subinchiriez, etc. Va rog mult ajutati-ma cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:20, 18 Aprilie 2014
Puteti sa ii aduceti fara probleme. Luati legatura cu administratia blocului sa fie trecuti la plata cheltuielilor.
Aveti dreptul sa primiti in apartament rudele dv
Pentru a preintampina discutii/suspiciuni,inregistrati la administratia imobilului persoanele respective
multumesc pentru raspunsul dvs.
Eu as adauga ca ar fi bine sa mergeti sa intrebati si la proprietarul blocului - Consiliul local, adica acolo unde ati semnat contractul de inchiriere (care mai trebuie citit, poate aveti oarece clauze pe-acolo).
Ceea ce nu inteleg din mesajul dvs. - de unde aceasta teama de a locui cu parintii?
Sa aveti grija sa-i treceti in cartea de imobil si apoi in evidenta as. locatari. Cele mai bune relatii le obtineti la Consiliul local (reprezentantul statului in teritoriu).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oare comit o infractiune? Duduada Duduada Buna ziua! In urma cu 2 ani am primit spre inchiriere o garsoniera ANL, acum cateva luni am cumparat prin programul prima casa un apartament care necesita ... (vezi toată discuția)
Blocuri anl omul70 omul70 Blocurile ANL pot fi administrate de o asociatie de proprietari? Se stie ca proprietarul blocurilor ANL este chiar Agentia Nationala a Locuintei iar legea ... (vezi toată discuția)
Ecaterina KATY ANL KATY ANL Buna ziua! Ce putem face in situatia in care locuim intr-un bloc ANL si nu avem caldura si apa calda? In vara acestui an cei de la DISTRIGAZ,au taiat ... (vezi toată discuția)