avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Este posibila contestarea deciziei de pensionare emisa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Este posibila contestarea deciziei de pensionare emisa in 2012?

am decizie de pensie din 2012 pe care nu am contestat-o in termenul de 30 de zile. In octombrie 2012 mi s/au eliberat 3 decizii de concediere.

As dori ca sa solicit acum la Casa de pensie o recalculare si buletinele de calcul pentru a reintra in termenul de 30 de zile pentru a contesta decizia lor. este posibil?

Cel mai recent răspuns: costimihai , utilizator 21:12, 18 Aprilie 2014
nu.
Eu cred ca se poate face contestatie,motivind ca in urma aplicarii indicelui de corectie suma rezultata nu corespunde cu calculele facute conform instuctiunilor legii. Sunt in aceeasi situatie ca si dumneavoastra,nu am facut contestatie cind am iesit la pensie ,necunoscind legile si multe amanunte legate de calculul acesteia.Si eu sunt pensionar tot 2012 si in urma calculelor cu indicii de corectie nu i-mi ies 56 Lei,motiv asteptat de mine pentru a contesta calculele facute de casa de pensii. Eu si alti prieteni si colegi care am iesit cam in aceeasi perioada am facut o sesizare in urma cu aproximativ o luna,si asteptam raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de catre casa de pensii Marin1957 Marin1957 Buna ziua, Am iesit la pensie in 2009, dar casa de pensii nu mi-a calculat corect pensia. In 2015 am mers la unitatea la care am lucrat (CFR) de unde mi s-au ... (vezi toată discuția)
Indice de corecție pensie Angela. Șandru Angela. Șandru Soțul meu sa pensionat pe caz de boala in 20.11.2000 și a ieșit la limita de vârstă pe 25.01.2019 cu indice de corecție 0.00. E posibil sa nu aibă ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)