avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cat il costa pe un proprietar un raspuns la o petitie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cat il costa pe un proprietar un raspuns la o petitie de la asociatie

Buna ziua tuturor
Imi cer scuze pentru acest fapt , suntem in Joia Mare si vroiam sa dam uitarii pentru catea zile unele probleme din asociatie , dar nu suporta amanare caci depasesc termenul de 10 zile pentru a face contestatie .
Despre ce este vorba :
- Astazi a fost afisata intretinerea pe luna Martie si in dreptul apartamentului meu apare la rublica " cheltuieli administrativa " o suma peste ce au celelalte apartamente similar cu al meu .
La acele apartamente suma este de 3.52 lei la mine 17,67 lei , o diferenta de 14,15 lei .
Nu stiu de unde provine aceasta suma , nu exista explicatii , dar din auzite aceasta ar proveni din plata a doua recomandate in urma unei petitii adresate de mine presedintelui .
Un raspuns vine de la presedinte , celelalt de la administrator , ce legatura o fi avand acesta cu acea petitie care daca va spun ce scrie in ea , zici ceva care eu nu pot pronunta astazi .
Intrebarea :
Asa se procedeaza in cazul unui raspuns in urma unei petitii ? mentionez faptul ca am mai primit raspunsuri la unele petitii dar nu prin posta ,ci personal cu nr . de inregistrare .
Plateste proprietarul care doreste un raspuns la o problema legat de asociatia de proprietari sau aceasta din urma ?
Am studiat si eu Legea 230 , dar nu am gasit asa ceva , sfatuiti ma ce sa fac , pentru ca daca este corect si legal , atunci ma supun si platesc , daca astea s legile sau acestea sunt alte legi
Cu speranta ca am fost cat de cat explicit dar nu am putut rabda , va doresc tuturor :
" Un Paste fericit "
Si sa auzim numai de bine .
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 15:14, 27 Aprilie 2014
Ar fi putut sa va dea un raspuns scris cu numar de inregistrare, direct in cadrul asociatiei, pe semnatura dv. ca ati primit aceste raspunsuri.
Am specificat ca in alte cazuri asa s a procedat , daca puteti sa mi dati un raspuns daca asa se procedeaza si la Dumneavoastra in asociatie si daca este corect sa mi " impute " mie ce se putea rezolva asa cum ati mentiont .
In majoritatea asociatiilor de proprietari,nu se impune la plata proprietarului costuri aferente raspuns petitii
Noi, daca suntem nevoiti sa trimitem unui proprietar o scrisoare prin posta cu confirmare de primire (vreo 5 lei), inregistram cheltuiala pe numele proprietarului si o afisam pe urmatoarea lista de plata in sarcina acelui proprietar. Asociatia trebuie sa recupereze cheltuiala.
Presedintele, administrtorul trebuie sa vada si ce scrie solicitantul, in ce modalitate intelege sa i se dea raspunsul. Daca omul precizeaza ca va reveni pentru raspuns, sigur ca i se poate pregati si da raspunsul personal dar sunt situatii cand nu specifica acest lucru iar presedintele pentru a se incadra in cele 7 zile, este nevoit sa apeleze la post si-atunci costa.
Daca cheltuiala este conform cu ce spuneti eu cred ca s-a procedat foarte corect.
De ce ar trebui sa plateasca Popescu ca Ionescu nu a inteles ceva sau are o cerere anume?

Alte discuții în legătură

Buna ziua acum apox. 2 luni de zile am adresat o petitie presedintelui ... eugarizan eugarizan Buna ziua Acum apox. 2 luni de zile am adresat o petitie presedintelui as. de prop. in care am contestat unele sume din lista de plata ca fiind gresite / ... (vezi toată discuția)
La ce documente explicative au dreptul proprietarii unui imobil? CEEX CEEX Buna seara, Legea 196/2018 (3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la ... (vezi toată discuția)
Contestatia Corinaaa Corinaaa Buna ziua Am depus o contestatie si solicitam ca raspunsul sal primesc in termen de 7 zile la sediul administratorului acolo unde ne achitam cheltuielile de ... (vezi toată discuția)