Buna ziua tuturor
Imi cer scuze pentru acest fapt , suntem in Joia Mare si vroiam sa dam uitarii pentru catea zile unele probleme din asociatie , dar nu suporta amanare caci depasesc termenul de 10 zile pentru a face contestatie .
Despre ce este vorba :
- Astazi a fost afisata intretinerea pe luna Martie si in dreptul apartamentului meu apare la rublica " cheltuieli administrativa " o suma peste ce au celelalte apartamente similar cu al meu .
La acele apartamente suma este de 3.52 lei la mine 17,67 lei , o diferenta de 14,15 lei .
Nu stiu de unde provine aceasta suma , nu exista explicatii , dar din auzite aceasta ar proveni din plata a doua recomandate in urma unei petitii adresate de mine presedintelui .
Un raspuns vine de la presedinte , celelalt de la administrator , ce legatura o fi avand acesta cu acea petitie care daca va spun ce scrie in ea , zici ceva care eu nu pot pronunta astazi .
Intrebarea :
Asa se procedeaza in cazul unui raspuns in urma unei petitii ? mentionez faptul ca am mai primit raspunsuri la unele petitii dar nu prin posta ,ci personal cu nr . de inregistrare .
Plateste proprietarul care doreste un raspuns la o problema legat de asociatia de proprietari sau aceasta din urma ?
Am studiat si eu Legea 230 , dar nu am gasit asa ceva , sfatuiti ma ce sa fac , pentru ca daca este corect si legal , atunci ma supun si platesc , daca astea s legile sau acestea sunt alte legi
Cu speranta ca am fost cat de cat explicit dar nu am putut rabda , va doresc tuturor :
" Un Paste fericit "
Si sa auzim numai de bine .
La noi in asociatie raspunsurile la solicitarile scrise se dau tot in scris personal, fie cu numar de inregistrare, fie fara numar de inregistrare, depinzand si de ceea ce doreste sa stie locatarul.
Daca are o nelamurire cu privire la, sa zicem, calculul diferentei de apa, ii printez o foaie pe care se scrie modul de calcul si i-o dau personal, eventual insotita de explicatii verbale sau i-o pun in cutia postala.
Daca vrea niste explicatii mai laborioase si doreste ca acestea sa i le dau in scris, ii inregistrez cererea si apoi inregistrez si raspunsul dat. I-o inmanez personal si imi semneaza in registru ca a primit raspunsul.
Daca este o persoana care doreste ca acest raspuns sa-l primeasca oficial, prin posta, atunci ii trimitem raspunsul prin posta si plateste cheltuielile aferente.
Buna dimineata
Ma vad nevoit sa intervin iarasi , pai daca pana acum am primit raspunsurile la petitiile formulate de mine personal cu semnatura de primire si cu nr . de inregistrare , de ce acum s a procedat altfel ? si de ce sa platesc eu ceva ce nu am solicitat administratorului care s a " bagat " in seama cand eu am adresat acea petitie presedintelui ?
Primesc un raspuns de la administrator si dupa 2 ( doua ) zile primesc si de la presedinte , raspunsul fiind cam acelasi , adica nimic la obiect, ce am solicitat eu si ce raspuns am primit .
Dumneavoastra cum ati procedat in cazul in care solicitati o explicatie la o suma pe care o platiti ( neavand acea explicatie , sa spuna suma de reprezinta urmatorul lucru ) si in loc sa primiti raspunsul care trebuie sunteti luat la misto ? precum ca nu aveti dreptul , ca de numi eu solicit aceasta sau sa solicitati unele documente si sa vi se raspnda ca nu se pot da " la orice om de pe strada " etc.
Asta doream eu sa aflu ; au procedat corect , tinand cont ca in alte cazuri nu s a procedat asa si nu cred ca si la alti proprietari care au solicitat ceva legat de asociatie au primit acele raspunsuri prin posta , cand era foarte usor sa mi imaneze raspunsul personal
Adresati o cerere prin care sa va comunice sub semnatura raspunsul la cerere.
Conform legii acestea sunt cheltuieli ale asociatiei legate de dreptul proprietarului de a primi raspuns la petitii.
Problema este ca pentru a obtine protectia unui drept trebuie sa va adresati justitiei...si probabil ca nu o veti face...
Ei pot miza foarte usor pe acest lucru.
La cat de greu merge un proces astazi in Romania nici nu ar fi indicat.
Au distrus dreptul persoanelor de a se judeca...iar judecatiile au devenit un lux...
Am contestat respectiva suma , acum astept un raspuns si in functie de acesta , vom vedea .
Asa cred si eu ca , merg pe premiza ca nu are sa se intample nimic , dar stiti cum este : din acel " nimic" se poate declansa ceva , stiu cat dureaza procesele in Romania , eu ca " un om simplu" am incredere in justitie si multumesc mult Domnule avocat pentru raspuns.
Contestatia
Corinaaa
Buna ziua
Am depus o contestatie si solicitam ca raspunsul sal primesc in termen de 7 zile la sediul administratorului acolo unde ne achitam cheltuielile de ... (vezi toată discuția)