avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA platitor sau neplatitor de tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

platitor sau neplatitor de tva?

cum sa ma declar la firma pfa platitor/neplatitor de tva daca eu prestez servicii(animatie copii)?
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 15:21, 1 Mai 2009
E bine in prima faza sa va declarati neplatitor de tva si mai vedeti pe parscurs.
pentru prestari de servicii de genul celor pe care le aveti in vedere este bine sa fiti neplatitor de TVA, astfel serviciile dumneavoastra vor fi mai "ieftine" cu 19%
daca insa achizitiile pe care le efectuati in vederea desfasurarii activitatii au valori semnificative, trebuie sa tineti cont ca valoarea acestora va reprezenta un cost pentru dumneavoastra suplimentar cu 19% la valoarea de achizitie si va trebui ca aceasta valoare sa o recuperati prin tarifele solicitate de la clienti, caz in care daca ati fi platitor de TVA ati deduce acel 19% aferent achizitiilor, ati factura cu 19% serviciile si doar 19% la valoarea adaugata o veti achita la bugetul statului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d platitor sau neplatitor de tva? fadidraghici fadidraghici Buna ziua, Doresc sa infiintez o firma, SRL-D (am sub 35 de ani). Afacerea mea ofera servicii, nu am sediu sau birou (doar sediu social). Cum ar fi mai bine, ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa de la o firma neplatitoare de tva cameliapstl cameliapstl buna ziua am si eu o mare nelamurire exista un contract de servicii intre o institutie publica si o firma neplatitoare de TVA; valoarea contractului a ... (vezi toată discuția)
Angajare prin conract pfa - srl cum calculez venitul net mitdan67 mitdan67 am primit o propunere de angajare prin contract ca PFA , adica eu trebuie sa-mi fac un PFA si apoi sa inchei un contract cu un SRL (pentru a vinde aparatura ... (vezi toată discuția)