avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venituri transferate din paypal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venituri transferate din paypal

Va rog sa ma lamuriti cum se procedeaza legal cu veniturile obtinute din munca pe internet si trecute in contul personal deschis in Romania respectiv Spania. Munca se face din orice punct (orice tara din lume) atat timp cat ai internet. Banii intra in contul de paypal in banca din RO si SP ( persoana are rezidenta). Cum se procedeaza legal din punct de vedere fiscal. Se impoziteaza venitul ? In ce tara?Cum se procedeaza? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:04, 19 Aprilie 2014
In Codul fiscal avem refritor la impozitul pe venit obtinukt de persoanele fizice:



ART. 40 Sfera de cuprindere a impozitului

(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:

a) în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României;

b) în cazul persoanelor fizice rezidente, altele decât cele prevăzute la lit. a), veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României, începând cu data de 1 ianuarie a anului calendaristic următor anului în care aceştia devin rezidenţi în România;

c) în cazul persoanelor fizice nerezidente, care desfăşoară activitate independentă prin intermediul unui sediu permanent în România, venitului net atribuibil sediului permanent;

d) în cazul persoanelor fizice nerezidente, care desfăşoară activitate dependentă în România, venitului salarial net din această activitate dependentă;

e) în cazul persoanelor fizice nerezidente, care obţin veniturile prevăzute la art. 39 lit. d), venitului determinat conform regulilor prevăzute în prezentul titlu, ce corespund categoriei respective de venit.

(2) Persoanele fizice nerezidente care îndeplinesc condiţiile de rezidenţă prevăzute la art. 7 alin. (1) pct. 23 lit. b) sau c) vor fi supuse impozitului pe venit pentru veniturile obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României, începând cu data de 1 ianuarie a anului calendaristic următor anului în care aceştia devin rezidenţi în România.

(3) Fac excepţie de la prevederile alin. (2) persoanele fizice care dovedesc că sunt rezidenţi ai unor state cu care România are încheiate convenţii de evitare a dublei impuneri, cărora le sunt aplicabile prevederile convenţiilor.

(4) În cursul anului calendaristic în care persoanele fizice nerezidente, cu excepţia celor menţionate la art. 40 alin. (3), îndeplinesc condiţiile de rezidenţă prevăzute la art. 7 alin. (1) pct. 23 lit. b) sau c) sunt supuse impozitului numai pentru veniturile obţinute din România.

(5) O persoană este considerată rezident sau nerezident pentru întregul an calendaristic, nefiind permisă schimbarea rezidenţei pe parcursul anului calendaristic.

(6) Rezidenţii statelor cu care România are încheiate convenţii de evitare a dublei impuneri trebuie să îşi dovedească rezidenţa fiscală printr-un certificat de rezidenţă emis de către autoritatea fiscală competentă din statul străin sau printr-un alt document eliberat de către o altă autoritate decât cea fiscală, care are atribuţii în domeniul certificării rezidenţei conform legislaţiei interne a acelui stat. Acest certificat/document este valabil pentru anul/anii pentru care este emis.

(7) Persoana fizică rezidentă română, cu domiciliul în România, care dovedeşte schimbarea rezidenţei într-un stat cu care România nu are încheiată convenţie de evitare a dublei impuneri, este obligată în continuare la plata impozitului pe veniturile obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României, pentru anul calendaristic în care are loc schimbarea rezidenţei, precum şi în următorii 3 ani calendaristici.



Consider ca totul este destul de clar aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii electronice contaama contaama Buna ziua, Am si eu urmatoarea speta ( poate ma ajuta cineva cu cateva informatii #-o #-o:frantic: ca numai stiu cum sa interpretez) : O societate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare incasari prin paypal delphi delphi Buna seara, Am incercat sa caut procedura / modalitatea prin care un PFA neplatitor de TVA poate inregistra in Registrul Incasari si Plati incasarile din ... (vezi toată discuția)
O firmã care face plãți paypal poate funcționa legal? stepanadrian stepanadrian O firmă poate face plăți PayPal colaboratorilor urmând ca fiecare în parte să plătească impozitele aferente în momentul în care banii sunt ... (vezi toată discuția)