avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare incasari prin PayPal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare incasari prin PayPal

Buna seara,
Am incercat sa caut procedura / modalitatea prin care un PFA neplatitor de TVA poate inregistra in Registrul Incasari si Plati incasarile din Paypal, se pare ca multi se lovesc de aceasta problema dar nicaieri un raspuns clar. Sper ca cineva sa poata da mai multe detalli. Mentionez ca prestez servicii informatice in toata lumea, mai putin in RO.
Pana acum, eu am procedat in felul urmator:

1) In momentul incasarii sumei in PayPal, am trecut exhivalentul in lei in RJIP
2) Am emis factura (in aceiasi zi, pentru vanzare software / licenta) cu suma in valuta, o copie am atasat-o la dosar.
3) La sfarsitul lunii, cand in general transfer banii din PayPal in Banca, dupa ce au ajuns in cont, deduc cheltuielile PayPal in RJIP aferente tranzactiilor (platilor)
4) Atasez extras cont PayPal si Banca la acte pentru a se putea urmari tranzactile efectuate.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alex92alex , utilizator 01:14, 12 Aprilie 2018
Tocmai am si eu aceeasi problema. Am un PFA nou infiintat si urmeaza sa primesc plata pentru un contract prin contul de PayPal.

Se pare ca firmele mari din USA si Australia nu au nici o problema in a lucra cu PayPal. Doar noi in Romania, ne cramponam in dosare plic, cu sina si in o mie de hartii fizice.

Sunt curioasa si eu de raspuns. Pana acum am contactat 8 contabili reali. Nici unul nu stia raspunsul. Apoi Am dat 150 lei pe o carte care explica contabilitatea pentru PFA si nu m-am lamurit nici de acolo. Cau de o luna si pe internet si nu gasesc un raspuns normal si valid.

Daca poate cineva sa ne ajute cu un rapuns real si clar, am ramane indatorati.
Sunt in aceiasi situatie.

Ne puteti spune cum se procedeaza cand ai o incasare prin PayPal ?
si eu caut un raspuns, Nu am gasit nimic concret

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Macaret Macaret Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit - registrul jurnal de incasari si plati ipi ipi Buna ziua, In legatura cu completarea Registrului Jurnal de Incasari si Plati pentru un PFA cu Norma de Venit, ce document justificativ trebuie trecut pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)