avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima luata inapoi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima luata inapoi

Buna seara,
Va rog,sa-mi spuneti daca urmatoarea situatie este legala:
Patronul acorda angajatului prima de Pasti,dar dupa 2 zile afla de la alti colegi,in aceeasi situatie cu el, ca prima va fii luata inapoi la salariu.Nu a fost anuntat nimeni oficial ca prima se va returna.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 18 Aprilie 2014
Ce motiv ar avea sa solicite restituirea primei acordate?
Nu s-a oferit niciun raspuns.Doar faptul ca se considera avans din salariu.Precizez ca firma nu a acordat niciodata avans din salariu fara o cerere in prealabil.
Multumesc!
E prematura discutia. Reveniti cu un mesaj dupa plata lichidarii pe luna aprilie, sa vedem atunci ce s-a aplicat de fapt in statul de plata.
Poate angajatorul nu a acordat o prima de Paste ci doar un avans din salariu, probabil ziua de salariu este dupa 25 a lunii si a considerat sa dea o parte din salariu mai devreme avand in vedere sarbatoarea.
Banii apar pe statul de plata ca prima sau ca avans din salariu?
Angajatorul ar putea solicita restituirea primei acordate numai daca nu are la baza un document legal - ccm aplicabil, reg.intern , decizie AGA etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am dat demisia imediat după ce am primit prima de sărbători. cei de la resurse umane m-au pus s-o restitui, dar contabila nu e de acord cu asta. am, sau nu, dreptul la primă? ALINA-MARIA ALINA-MARIA Buna ziua, As dori sa va intreb cum trebuie sa procedez in aceasta situatie: Am fost angajata unei companii de STAT in perioada 01.04.2019-18.04.2019 am ... (vezi toată discuția)
Impozitare prima de paste violeta47 violeta47 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema. firma noastra a acordat fiecarui salariat un bonus de 150 ron, cu ocazia sarbatorilor pascale. ... (vezi toată discuția)
Prima de craciun pt femeile insarcinate? Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Am si eu o mica intrebare, daca sunt insarcinata, am dreptul sa primesc prima de Craciun? Multumesc. (vezi toată discuția)