avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recidiva post executorie sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recidiva post executorie sau nu?

Buna ziua , as dori sa aflu o parere referitoare la mentinerea starii de recidiva sau nu , in conformitate cu aplicarea legii favorabile.
Sunt trimis in judecata pentru conducere sub influenta alcoolului si mi s-a retinut corect starea de recidiva postexecutorie. Avand in vederea ca noul cod penal a intrat in vigoare la 1 feb , si termenele de reabilitare sunt schimbate ( miscorate la 4 ani in loc de 4 ani plus 1/2 din pedeapsa - acolo ma incadrez eu), ma avantajeaza in sensul ca dupa noile termene ptr reabilitare , la mine se considera ca fiind implinit termenul ptr reabilitare dupa legea favorabila in momentul savarsirii celei de-a doua infractiuni. Se poate aplica legea favorabila si anume inlaturarea starii de recidiva? Am vreo sansa sa primesc o pedeapsa cu suspendare? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 16:33, 18 Aprilie 2014
Buna ziua!

Da, se poate aplica legea mai favorabila.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului andreidd andreidd Buna ziua. Am o problema, am fost trimis in judecata inainte de 1 februarie ptr conducere sub influenta bauturilor alcoolice cu retinerea starii de recidiva ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pedepsei- sunt sanse? alin20 alin20 am fost trimis in judecata pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si retinerea starii de recidiva postexecutorie, art 37, lit b. Dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa neprivativa de libertate- ce sanse am mihai1999 mihai1999 am fost trimis in judecata pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si retinerea starii de recidiva postexecutorie, art 37, lit b. Dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)