avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copil

buna ziua...actualul meu concubin cu care am un copil de 1 an este plecat de 8 luni din tara...prin multe schimbari radicale in relatia noastra am ajuns la concluzia ca are pe altcineva de aceea ne-am despartit in afara de celelalte motive cum ar fi ca nu prea trim bani copilului si este si foarte agresiv si la propriu si la figurat...ideea este ca eu nu am loc de munca si vreau ptr copilul meu strictul financiar sa nu duca lipsa de nimic...unde locuiesc eu nu gasesc de munca absolut de loc si pare absurd dar asa este...am o vecina care munceste de 10 ani cu contract in afara de 2 ori pe an cate 2 luni..asta e singura mea posibilitate sa pot sa ma descurc cu copilul meu,am si sprijin financiar din partea familiei mele dar nu pot traii asa toata viata,de aceea vreau sa stiu ce pot sa fac la cine sa apelez si ce imi trebuie sa imi pot incredinta copilul bunicii sau mamei mele pe perioada cat sunt plecata,in primul rand caci sunt obligata prin lege si in al doilea rand nu vreau sa ma astept la vreo surpriza din partea lui,am uitat sa mentionez ca,copilul este trecut in numele lui...intampin vreo dificultate???multumesc
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
anonim112, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:37, 18 Aprilie 2014
Buna ziua,
Eu va sfatuiesc sa apelati la un mediator pentru a lamuri toate aceste aspecte. Se poate face un acord de mediere in care sa stabiliti impreuna cu tatal copilului si cu bunica lui care sunt conditiile in care acesta sa fie crescut si educat.In situatia in care nu s epoate rezolva prin mediere, meditorul va va elibera un proces -verbal din care sa rezulte rezultatul medierii si veti putea formula o actiune in instanta in vederea obstinerii unei hotararii judecatoresti .
Sfatul anterior este unul bun, insa nu va rezolva pana la capat problema daca (presupunand ca ajungeti la un acord) eventualul acord nu este supus obligatoriu ratificarii instantei de tutela, cu atat mai mult cu cat este vorba de un minnor.

Instanta va tine seama de ancheta sociala si respectiv de intelesul superior al minorului. Numai daca acordul corespunde acestui interes va fi ratificat si nu daca el corespunde interesului parintilor.

Eu una nu cred ca il veti putea aduce pe tatal copilului la mediator si nici ca veti putea incheia cu acesta un acord, dupa cum ati prezentat situatia. Consider ca aveti varianta instantei, in care - dupa administrarea probelor in legatura cu situatia de fapt, cu dezinteresul tatalui - sa convingeti instanta sa pronunte o hotarare favorabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cine va ramane minorul in conditiile in care mama pleaca din tara si tatal ramane in tara? Dadeuca Dadeuca Buna ziua, In curand vreau sa plec din tara ca sa lucrez, si as dori sa stiu ce se va intampla cu copilul meu in conditiile in care tatal lui nu este ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor prin mediere Monica_1983 Monica_1983 Cum se divorteaza prin biroul de mediere si cat dureaza? (vezi toată discuția)
Custodia copilului florin_mihai florin_mihai am divortat de trei ani si vreau ca sa intru in custodia copilului meu..cum pot sa fac asta ,si daca e posibil la divort i sa incredintat mamei dar din pacate ... (vezi toată discuția)