avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

as vrea sa stiu ca pensia alimentara se acorda dupa divort de cand a parasit tatal domiciliul in fapt sau de cand a depus actele de divort
Cel mai recent răspuns: daniella28 , utilizator 11:31, 19 Aprilie 2014
De la data introducerii cererii. Puteati scrie dvs in intampinare referitor la capatul de cerere pt pensie ca nu a contribuit la intretinerea copilului de cand a plecat de acasa si sa cereti pensie cu acea data. Nu stiu daca vi se va admite pt ca daca ar fi trebuit sa cereti dvs daca nu contribuia independent de cererea de diivort.
Pensia se va acorda de la data introducerii actiunii prin care se solicita plata acesteia.
si daca a introdus in martie anul trecut si abia in decembrie mi s-a comunicat divortul,nu am stiut,apoi in mai am abia primul termen si cred ca va dura macar vreo trei,el va plati pe asa perioada,ca el nu vrea sa plateasca pensie deloc mi-a zis,de aceea a si cerut custodie copil mic,denigrandu-ma si spunand ce e mai rau de mine,minciuni.nu il vad platind.pe asa perioada cum se va face plata,asta daca castig eu in urma minciunilor lui,nu?ce stie sa minta daca e sa nu dea bani,sa denigreze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru a stabili custodia copilului Sebastyanrosu Sebastyanrosu Sotia mea e plecata de un an si jumătate in Italia,la munca in aceasta perioada ea a venit acasă de 2 ori ,o data o săptămână si o data 3 săptămâni in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ramonateamo ramonateamo pensia alimentara se da retroactiv de catre instanta adica instanta decide sau va trebui sa o cer eu verbal sau scris??? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara la divort daniella28 daniella28 as vrea sa stiu daca pensia alimentara se acorda din momentul in care tatal a cerut divortul,sunt 9 luni de cand a depus actele si nu mai sta cu noi,timp in ... (vezi toată discuția)