avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Probe indirecte
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Probe indirecte

Ma adresez tuturor juristi, avocati cu urmatoarea rugaminte. Sunt cetatean al Republicii Moldova si in toamna 2004 pe adresa Consulatului Romaniei din Chisinau am expediat o scrisoare recomandata privind programarea datei pentru depunerea cererii de redobandire a cetateniei romane. Am asteptat raspunsul privind programarea si nu lam primit. Am contactat prin telefon consulatul romaniei din chisinau si mi sa comunicat ca pot depune cererea de redobandire a cetateniei romane, daca prezint confirmarea expedierii scrisorii recomandate(atentie nau spus nimic ca ei erau obligati sama informeze prin scrisoare pentru data la care eram programat). La mine aceasta confirmare privind expedierea scrisorii de programare nu sa pastrat. Si de la consulat mi sa raspuns ca fara a prezenta confirmarea nu pot sa depun cererea. Si aceasta e dupa 5 ani de asteptare. Dar mi sa pastrat o foaie din ziar cu data de 2004 toamna(in acest ziar se publica informatii privind redobandirea, ce acte sunt necesare, textul cererii de programare), in baza careia mam condus la expedierea cererii de programare. La fel am actele de stare civila cu data intocmirii toamna 2004 leam pregatit pentru a depune dosarul, la fel sa pastrat o scrisoare e-mail cu raspuns adresata presedinte al Romaniei dl. Basescu, cu data de aprilie 2005 prin care atentionam imposibilitatea programarii la consulat pentru a depune dosarul de redobandire. SPUNETI VA ROG DACA ACESTEA(ZIARUL, ACTELE STARE CIVILA, EMAILUL) POT SERVI IN LOC DE ACEA CONFIRMARE DE EXPEDIERE A SCRISORII RECOMANDATE. Si ce lege si articol din legislatia romana se indica ca datele indirecte servesc ca proba in loc de documentul de baza. Sincer va multumesc pentru ajutorul acordat
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:48, 1 Mai 2009
tonul face muzica, cunoasteti aceasta zicala??
Inainte de a lua pe toata lumea de urechi, aveti in vedere si urmatoarele:
dvs. trebuie sa stiti ca orice stat care acorda cetatenia nu indeplineste o obligatie fata de o anume persoana ci, dimpotriva, acea persoana trebuie sa se simta onorata ca acel stat i-a acordat increderea necesara si l-a acceptat ca cetatean al acelei tari.
Cu siguranta cunoasteti reglementarile legii cetateniei romane, asadar fac trimitere la acel act si, totodata, va amintesc ca insusi presedintele Romaniei a declarat de nenumarate ori ca aveti toata sustinerea de a obtine cetatenia romana, romanii din Republica Moldova avand un regim previlegiat vizavi de alte persoane.
Cat priveste toate acele documente de care vorbiti si care apreciati ca pot fi considerate, prin asemanare, ca documente care dovedesc ca ati indeplinit cerintele legislatiei romane cu privire la obtinerea cetateniei, numai forurile in drept va pot raspunde la o asemenea intrebare, astfel incat va trebui sa va adresati, in scris, direct lor, insa repet, depinde de dvs. ce mod de exprimare alegeti, nu uitati, tonul face muzica.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe indirecte mec mec Ma adresez tuturor juristi, avocati cu urmatoarea rugaminte. Sunt cetatean al Republicii Moldova si in toamna 2004 pe adresa Consulatului Romaniei din Chisinau ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru redobandirea cetateniei romane mec mec Ma adresez tuturor juristi, avocati cu urmatoarea rugaminte. Sunt cetatean al Republicii Moldova si in toamna 2004 pe adresa Consulatului Romaniei din Chisinau ... (vezi toată discuția)
Depunerea cererii pentru redobandirea cetateniei romane sandrew sandrew Sunt cetatean Republica Moldova, am depus cerere pentru programarea datei pentru depunerea cererii de redobandire la consulatul romaniei in chisinau in ... (vezi toată discuția)