avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare - nerecunoastere vina!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare - nerecunoastere vina!

Luni am fost tamponat usor de un auto intr`un sens giratoriu, respectivul nu a oprit, nu am reusit sal prind din urma si l-am pierdut prin trafic, dar i-am retinut numar auto si model de masina. Am fost direct la politie, am completat o hartie (aia standard cu desen pe spate) mi-a fost eliberata dovada de reparatie. Astazi (vineri) la 19:00 sunt chemat la politie, ca l-a chemat si pe proprietarul cu auto respectiv. Ajung la politie, vine respectivul... ma face cu ou si otet ca el e mare sofer si e satul de dintrastia ca mine care loveste masini in parcare ... etc... si aflu intre timp ca :
- Tipul cu auto care m-a lovit a declarat tot luni la politie (eu la judet; el la municipiu) la 2 ore jumate dupa mine ca i-a fost lovita masina in parcare; avand exact daunele specificate de mine!
Din discutiile care au fost de fata cu agentul reiesea ca: Nu ne-am vazut niciodata; nu ma cunoaste nu-l cunosc; nu a avut nici un conflict cu nimeni in ziua respectiva; Eu i-am avariat lui masina in parcare.
Dupa ce acesta a intrat cu agentul intr-un birou pentru interogatoriu treburile s-au schimbat:
- Ia scazut papagalul; cu toate ca ma facuse de tot rasul cu o ora mai devreme de fata cu politaiul acesta a zis ca el nu a fost atent (politaiul)
- Respectivul a avut un mic conflict cu un alt sofer pe varianta orasului, dar nu a retinut masina
- Urmeaza sa duc si eu martorul care il aveam cu mine in masina la interogatoriu ...

La prima vedere cand a vazut politaiul masinile a spus clar ca eu nu am cum sa fiu vinovat ( el are o laterala zgariata; eu am colt bara stanga spate zgaria in spre spatele masinii; coltul barii pe lateral este intact ); dar dupa ce a discutat cu respectivul intre 4 ochi s-a schimbat mult atitudinea lui !

Acum pe mine ma intereseaza ce sanctiuni ii trebuiesc aplicate celui care m-a tamponat? (are relatii si nu stiu de ce militianul nu o sai faca nimic)
Cum ar trebui el sanctionat pentru declaratii mincinoase? (daca legea prevede asa ceva)
Daca nu este sanctionat carei institutii ar trebui sa ma adresez ?

Va multumesc!
Va doresc Sarbatori Fericite si tot ce va dorit alaturi de cei dragi!
Cel mai recent răspuns: maseax , utilizator 01:42, 22 Aprilie 2014
Pentru neacordarea prioritatii amenda si suspendarea dreptului de conducere autovehicule pe drumurile publice. Pentru marturie mincinoasa puteti depune o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria la care este arondat locul evenimentului rutier.
cioan a scris:

Pentru neacordarea prioritatii amenda si suspendarea dreptului de conducere autovehicule pe drumurile publice. Pentru marturie mincinoasa puteti depune o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria la care este arondat locul evenimentului rutier.

nu ar trebui sa se sesizeze agentul constatator? acesta stie de existenta ambelor dovezi de reparatie si cunoaste ambelw variante! inca nu s'a hotarat care din noi are dreptatesi care minte!

va multumesc!

edit: la partea cu marturie mincinoasa ma refer!
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
maseax, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare la trecerea de pietoni Eugen_79 Eugen_79 Buna ziua! Am fost implicat recent intr-o tamponare usoara: dupa iesirea din sensul giratoriu m-am incadrat pe banda din mijloc, pe care am mentinut-o pana ... (vezi toată discuția)
Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce dădeam cu spatele. am lăsat pe parbriz un bilet cu numărul meu de telefon, ce mă sfătuiți să fac în continuare? petr3 petr3 Buna seara. Azi am dat cu spatele si am lovit foarte usor fata la o masina, in urma impactului indoindu-se in mijloc placuta cu nr de inmatriculare - alte ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului care a avut doar o avariere usoara dorycayo dorycayo la iesirea din parcare am atins usor spoilerul la colt la un auto atunci proprietarul mia zis ca nui nimic dupa ce am plecat a chemat politia spoilerul nu ... (vezi toată discuția)