avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce dădeam cu spatele. Am lăsat pe parbriz un bilet cu numărul meu de telefon, ce mă sfătuiți să fac în continuare?

Buna seara. Azi am dat cu spatele si am lovit foarte usor fata la o masina, in urma impactului indoindu-se in mijloc placuta cu nr de inmatriculare - alte daune ,zgarieturi,etc NU au fost. In pofida lucrului asta, am lasat bilet in geamul persoanei cum ca i-am lovit si i-am indoit placuta cu nr (nu rupt), si nr de teelfon al meu ca sa vorbim. Vreau sa va intreb, ce se poate intampla in continuare? Ma gandesc ca nu m-o pune sa ii platesc eu mai stiu ce, din moment ce doar placuta cu nr a fost indoita; i-am facut poze masinii lui si am plecat. Ce ma sfatuiti sa fac sau sa procedez in continuare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: greenire , utilizator 18:57, 8 Februarie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este ca in termen de 24 ore de la producerea accidentului sa mergeti la politie sa declarati accidentul.
Solutia cea mai simpla este completarea unui "Constatat amiabil de accident". care se face la societatea de asigurare unde aveti incheiata asigurarea RCA . Exista posibilitatea ca celalalt conducator auto sa nu vina pentru completarea constatarii amiabile de accident si va declara accidentul la poiltie. Din aceasta cauza v-am sfatuit sa declarati in termen accidentul la politie. Nedeclararea in termen de 24 de ore a accidentului atrage sanctionarea dvs. cu amenda si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe 30 dezile.
ing. Ioan Ciobanu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu am dat cu spatele sub 0,5 metri atingand pe cel din spate (astepta dupa mine sa intram intr-o parcare ) fara a lasa vreo urma pe masina lui ,fapt care l-am declarat la politie si am primit 4 puncte amenda
Nu inteleg pentru ce ati primit 4 puncte de penalizare. Ati fost ambele parti la politie pentru constatare?
Daca persoana a carei masina ati lovit-o nu merge la politie, nu poti pati nimic. Si eu am dat cu spatele sa ies din parcare ( eram parcat intre alte masini) si am atins usor aripa fata a cuiva care trecea pe drum. M-am dat jos, dar doamna nu voia sa stea de vorba cu mine. M-a facut cu ou si otet. Eu mi-am cerut scuze si i-am spus sa mergem la constatare. Ea a urcat in masina si a plecat in tromba. Eu m-am dus dupa amiaza la politie - serviciul tamponari - unde am dat o declaratie cu cele intamplate. Mi s-a spus ca voi fi anuntat cand vine celalalt conducator auto. Nici pana azi nu am fost anuntat :) - au trecut 2 ani.
Am fost intr-o situatie asemanatoare. Pagubitul m-a sunat foarte repede si am convenit sa-i platesc reparatia( bara din fata julita) ca sa nu apar cu accident la plata asigurarii.
L-a chemat agentul pe celalalt sofer (eu nu mai eram acolo), a constatat ca nu are nimic la masina . La vreo 2 sapt m-a sunat pt amenda pe care am platit-o imediat, nu stiu celuilalt daca i-a aplicat vreo sanctiune pt ca era prea aproape de mine sa intram in parcare

Alte discuții în legătură

Accident usor nedeclarat Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Pe scurt...ieri dimineata am avut un accident usor(dauna intre 50 si 100)...am schimbat nr de tel, am tot vb si ne-am vazut seara acasa la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier daianera daianera Acum o saptamana am avut un accident in care soferul unui logan a intrat intr-o depasire, intr-o intersectie nedirijata si ma lovit in aripa stanga fata, eu ... (vezi toată discuția)
Accident nedeclarat. ce se poate întâmpla dacă nu-i plătesc celuilalt șofer suma la care ne-am înțeles? utilizator11112 utilizator11112 Buna ziua. In data de 28.10.2017 in jurul orei 16 a avut loc un mic accident cateva zgarieturi la ambele masini si atat. Eu am fost de vina si m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)