avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor nedeclarat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor nedeclarat

Buna ziua,

Pe scurt...ieri dimineata am avut un accident usor(dauna intre 50 si 100)...am schimbat nr de tel, am tot vb si ne-am vazut seara acasa la pagubit...fiind vorba doar de un mic bandou si o zgarietura am propus ca azi sa rezolv...si am ramasi intelesi ca azi sa rezolvam!
Pe la ora 21 ma suna ca ei sunt la politie sa declare, ca asta e, bla bla bla...eu la acea ora nu puteam sa plec,era cu copii(2 mici) si nici dimineata nu aveam cum sa merg din aceleasi motive.
Am sa merg astazi la amiaza...exista sanse sa scap de sanctiune tinand cont celerelatate?...in apararea mea mai am si o poza facuta la masina si seria din certificat care urma sa o folosesc la comanda.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: petr3 , utilizator 18:58, 24 Ianuarie 2019
Buna ziua,

Inteleg ca nu ati facut constatare amiabila.

In acest caz se aplica prevederile art. 79 Cod rutier anume:
Conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.

In cazul in care nu v-ati conformat acestei obligatii se aplica prevederile art 100 Cod rutier
Articolul 100
(3)Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
(...)
g)neprezentarea la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 79 alin. (2).

Mergeti cat mai repede, poate va fi intelegator politistul cu care veti discuta, dar daca ati depasit cele 24 de ore, atunci sunteti pasibil de amenda.

Succes,
De depasit am depasit la 07h30..ideea e ca am fost mintit si indus in eroare si nu stiu daca politia accepta scuze...vina mi-o recunosc, si nu ma sustrag de la plata, doar ca am avut o intelegere si omul a fost "om"!
Nu exista intelegere la politist, el aplica legea cum e scrisa negru pe alb...chiar daca cealalta parte a mintiti cand a declarant de ce s-a prezentat sa declare accidental.

Din experienta exista cineva care imi poate spune daca asi avea sansa sa anulez in instant masura de suspendare a permisului ? Totusi e putin aberrant, nu sunt un pericol social si m-am prezentat de buna voie la politie dupa ce am aflat de declararea accidentului...e drept, dupa 24h din motive obiective.
Buna seara. Am zis sa nu mai deschid un nou topic si sa va intreb aici despre ce mi s-a intamplat. Azi am dat cu spatele si am lovit foarte usor fata la o masina, in urma impactului indoindu-se in mijloc placuta cu nr de inmatriculare - alte daune ,zgarieturi,etc NU au fost. In pofida lucrului asta, am lasat bilet in geamul persoanei cum ca i-am lovit si i-am indoit placuta cu nr (nu rupt), si nr de teelfon al meu ca sa vorbim. Vreau sa va intreb, ce se poate intampla in continuare? Ma gandesc ca nu m-o pune sa ii platesc eu mai stiu ce, din moment ce doar placuta cu nr a fost indoita; i-am facut poze masinii lui si am plecat. Ce ma sfatuiti sa fac sau sa procedez in continuare?
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
petr3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce dădeam cu spatele. am lăsat pe parbriz un bilet cu numărul meu de telefon, ce mă sfătuiți să fac în continuare? petr3 petr3 Buna seara. Azi am dat cu spatele si am lovit foarte usor fata la o masina, in urma impactului indoindu-se in mijloc placuta cu nr de inmatriculare - alte ... (vezi toată discuția)
Am avut un accident pe care nu l-am declarat la politie. care sunt consecintele? nfapd nfapd astazi, iesind de pe o straduta laterala, pe un bulevard am atins in spate o masina. bara din spate s a zgariat putin. atat. m am inteles cu persoana sa nu ... (vezi toată discuția)
Intrebare pv bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Daca un conducator auto dupa un accident usor nu se prezinta la politie doar dupa 3 zile, i se suspenda permisul auto pe 30 de zile, dar daca pe ... (vezi toată discuția)