avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ma obliga sa ma debransez - apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ma obliga sa ma debransez - apa calda

Buna ziua
am o problema in bloc si nu stiu cat de legal este ceea ce mi se cere.
Blocul nostru nu a avut apa calda cand m-am mutat, intre timp s-au rezolvat ceva probleme cu restantierii si au pornit-o.
Eu cand m-am mutat mi-am montat boiler, dar instalatia comuna a ramas functionala. coloana apa calda -> robinet - > apometru.
Am vrut sa ma mut pe colana de apa calda dar din tot blocul de 10 etaje/54 apartamente, sunt doar 9 conectati, si astfel o gramada de pierderi etc se impart la mai putini si nu imi convine. Eu vreau sa platesc ce consum eu, nu altii... pierderi, furturi etc..chiar daca platesc mai mult !
Dar nu asta e problema... asociatia are ganduri bune consider, sa previna frauda.. asa ca toti cei care nu sunt conectati la coloana, au fost notificati printr-un afis ..sa demonteze apometrul si robinetul de trecere si sa puna dop in coloana.
Intrebarea este , poate asociatia sa ma oblige sa modific instalatia de la mine din casa? atata timp cat eu am apometre sigilate si in regula ?
Au controlat sigiliile si au notat apometrele, de ce trebuie sa scot eu instalatia si sa imi fac iar lucrari in casa?
(Poate vreau sa merg o luna pe coloana si o luna pe boiler, e problema mea cum imi impart consumul in casa.)
Rog sfaturi , multumesc

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:21, 19 Aprilie 2014
Este normal sa va ceara asta.
Trebuie sa va hotarati asupra unui sistem de aprovizionare cu apa deoarece prin modul in care se imparte consumul de apa trebuie sa fiti cuprins fie la conectati si in acest caz platiti diferentele la AC, fie deconectat si atunci nu vi se mai repartizeaza decat diferentele la AR.
@am-draci - da cu aghiasma pe la asociatie, poate trece!

Depinde de cum este privita problema la asociatie si am sa-ti spun cum sta treaba la noi:
- bloc 44 apt., deconectate de la sistem (AC si incalzire) 38apt., deci ramasi = 6 apt. cu 15 pers. in evidenta;

Pe langa faptul ca costul incalzirii iese ca naiba, avem probleme deosebite si cu diferentele care apar la AC ( regulament - diferentele sunt impartite pe nr. de persoane curente), astfel ca, dau ex. luna febr. 2014, furnizorul factureaza 28 mc, iar proprietarii abia aduna/declara 17 mc, rezultand o dif. de 11mc care a trebuit sa o repartizam la proprietarii celoer 6 apt.
Costul total 1 mc de apa calda = 17,1638 lei (apa, canal, ag.termic);

Si la noi este hotarat ca cei deconectati, sa fie intr-adevar deconectati - demontat tot sistemul de distributie +dop+sigiliu si nu avem treaba cu "baietii". Este cazul celor care au CT si in cazul Ac, cei care si-au montat boylere (2 apt.).
Banuiesc ca si la voi este o situatie asemanatoare - nu se admit combinatii dintr-astea suspicioase. Ca dumneata nu smen-uiesti apometrul, este o alta chestiune pe care eu o apreciez, insa la RO, nu merge peste tot, poate-mi dai dreptate.

Apoi, ce lucrari tre' sa faci pe-acolo de-i asa mare deranjul? Scoate do'le instalatia de-acolo, pune un dop si termina discutia. Nu ai treaba nici cu cei de la asociatie si nici cu vecinii care pot avea o banuiala cand nu "iese socoteala". Parerea mea.
pai am zis eu ceva de diferente? diferentele se baga oricum la comun si platim toti.
pe mine ma intereseaza doar daca pot sa ma oblige sa modific instalatia din casa daca eu am tot in regula, apometre, sigilii
Adam Grecu pai dop in coloana inseamna sa sparg peretele sa ajung la coloana nu ! sau pun un dop in locul robinetului si raman cu teava sub chiuveta ? plus ca trebuie umpblat sa opresc apa... adica o sa se opreasca apa de multe ori zilele astea :))

oricum, vorbind cu voi mi-am dat seama ca pot ramane cu apometrul functional, dau indicele la citire Zero si am inchetiat problema... pt ca noi oricum platim pierderile la comun.
am dreptate?

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
elga50, moderator
Pai nu-i bine ca platiti pierderile la comun. In fine, daca asa ati hotarat, eu v-am aratat cum sta treaba prin Moldova... Da, este o solutie sa faceti asa, dop pe robinet, insa la noi nu este permis.
Eu ca sa pun un dop, fix in teu-ul apei calde, nu tre' sa sparg nicun perete - deschid o usita si in 5 min. este gata. Nu gasec prea functionala zidirea acelui spatiu. Stiu, arata mai elegant, dar ce te faci daca se sparge o teava comuna, exact in portiune ta? Tre' sa spargi ca nu ai ce face...
Succes si da serios cu aghiasma pe-acolo!

Alte discuții în legătură

Instalare boiler fara debransare de la acc tomasso tomasso Este ok instalare boiler fara debransare de la ACC astfel se poate utiliza fie apa calda de la boiler fie ACC de la reteaua comuna avand in vedere ca sant ... (vezi toată discuția)
Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)
Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)