avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot obtine o sedere permanenta a unui cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot obtine o sedere permanenta a unui cetatean chinez in Romania

Momentan sunt in Irlanda, si vreau sa ma intorc acasa cu prietena mea de etatenie chineza. Vrem sa ne stabilim in romania si sa ne casatorim. Intrebarea mea este cum ar trebui saprocedam ca ea sa optina actele de sedere in Romania, ar fi mai bine sa ne casatorim in Irlanda sau sa ne casatorim in Romania ? si de ce acte avem nevoie ? Vrem sa cumparam o casa pe numele la amandoi, s oprocuram inaintesau dupa nunta, ajuta daca se achizitioneaza aceasta proprietate inaintea casatoriei la sederea ei in romania?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:36, 19 Aprilie 2014
Vedeti link-ul de mai jos cu privire la dreptul de sedere pe termenul lung :
[ link extern ]
Din pacate la consulatul Romaniei nu se oficiaza casatorii, ar fi fost perfect daca puteati sa va casatoriti acolo.

Intrebati daca va puteti casatori in fata autoritatilor irlandeze, nu cunosc procedura insa aveti cateva detalii aici:
[ link extern ]
Dupa aceea certificatul de casatorie se transcrie in registrele romanesti, la Starea Civila de la locul dvs. de domiciliu - se pare ca nici asta nu fac la consulat in Irlanda. Aveti mare nevoie de certificat de casatorie romanesc pentru a putea obtine viza de lunga sedere si ulterior permis de sedere pentru logodnica dvs.

Sigur ca ajuta sa cumparati o casa inainte de a depune actele pentru viza de lunga sedere / permis, trebuie sa faceti dovada ca aveti unde sa locuiti.
Veti fi vizitati de lucratori ai Inspectoratului de Imigrari pentru verificarea casatoriei (sa nu fie de convenienta, doar pentru obtinerea permisului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa plec cu sotia mea ucrainianca dupa casatorie in belgia? cezarcardon cezarcardon Buna ziua, Eu si iubita mea vrem sa ne casatorim la vara in Romania. Eu momentan locuiesc in Brusel si incerc sa ma informez ce trebuie sa fac ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean non ue SPESebastian SPESebastian Buna ziua, Incerc sa gasesc ceva detalii in legatura cu \\"problema mea\\" Urmeaza sa ma casatoresc cu o cetateanca a Republicii Belarusia; Vom Face nunta ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatea strain non-ue silent_scream silent_scream Buna Ziua Ma voi casatorii in curand cu un cetatean strain si as dorii sa stiu exact ce acte am nevoie, si unde trebuie depuse/solicitate aceastea? Am ... (vezi toată discuția)