Buna ziua! Am si eu o nedumerire,daca ma puteti ajuta...am un prieten care a stat in chirie pana acum o luna.Problema este ca i-a expirat CI(avea adresa de resedinta a fostei sotii,de carea divortat),iar acum ma roaga sa-l primesc la mine in spatiu,pentru a-si face o noua carte de identitate.Eu sunt co-proprietar al unui apartament.As vrea sa-l ajut dar vreau sa stiu si eventualele riscuri,daca exista.Multumesc.
E bine pt toata lumea sa isi faca buletin pe adresa la care locuieste. Daca are contract de inchirire inregistrat la fisc, isi face buletin in baza lui.
Nu aveti riscuri in ce priveste proprietatea, dar puteti avea tot felul de neplaceri.. corespondenta nedorita, citatii, somatii, amenzi ale lui, taxe neplatite pt care puteti fi sicanat si poate mai sunt exemple. La fel de bine, puteti sa nu aveti nicio neplacere, nu stim.
Multumesc pt.raspuns.Cred ca n-am fost destul de explicita.Persoana a stat in chirie la altcineva,nu la mine.Eu nu am de gand sa inchiriez,doar sa-l ajut sa-si faca CI pe adresa mea,de aceea voiam sa stiu despre eventualele probleme care ar putea sa apara.Si ,din cate stiu CI se face pe 10 ani,nu cred ca ar fi apelat la mine doar pentru o carte de identitate provizorie(pe care i-ar fi facut-o fosta gazda).
Ba ati fost, am inteles f bine. Domiciliul inseamna locul in care isi are locuinta principala, dandu-va acordul de luare in spatiu, la dvs va avea domiciliul 10 ani sau pana si-l schimba.
Ziceam sa isi faca domiciliul la adresa la care si sta efectiv , e mai bine pt dvs.
C i la chiriasi
DaviAndrei
Buna ziua, am un apartament inchiriat de 2 luni, la 4 tineri , care sunt cetateni Moldoveni. Ei ma roaga daca pot sa le fac buletin de Romania. Sincer am o ... (vezi toată discuția)