avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adresa de domiciliu pentru luare în spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adresa de domiciliu pentru luare în spatiu

Am o cunostinta care vrea sa se mute cu chirie. Problema e ca ii expira buletinul și nu mai poate avea vechea adresa de domiciliu. Vreau sa o ajut cu buletinul, sa o iau în spațiu, dar nu vreau sa am probleme ulterioare, sa trebuiască sa o țin eu de exemplu.
Poate avea adresa pe buletin pe o perioada limitata, sa zicem 6 luni? Exista posibilitatea unei adrese de domiciliu provizorie?
Care este soluția corectă?
Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Annett, utilizator
Cel mai recent răspuns: Annett , utilizator 12:12, 27 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, de regula faptele bune sfarsesc prin a fi regretate.
Daca se muta cu chirie, sa insiste sa faca contract cu proprietarul pe care sa il inregistreze la anaf, daca are un exemplar, in baza lui isi face buletin acolo unde sta.
nu puteti sa ii faceti buletin pe 6 luni, buletinul e pe 10 ani, dar nu veti fi obligata sa o tineti.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Problema este ca ii expira buletinul în 2 săptămâni și încă nu a găsit ceva convenabil de închiriat. Cu buletin expirat nici atât, nu va mai putea face niciun act. A discutat cu câțiva proprietari și ei au temerea de a avea domiciliul la ei.
Nu vreau sa regret ulterior,, ce risc dacă va avea domiciliul la mine?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e vb de riscuri, cel mult de neplaceri, corespondenta ii va veni la dvs, somatii, notificari, etc. nu stiu daca va fi cazul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
exista solutia cartii de identitate provizorii (daca nu se poate face dovada domiciliului), care are valabilitatea de 1 an.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
asta la adresa la care are chirie. ca dacao ia doamna in spatiu, nu se mai pune problema de carte provizorie

Alte discuții în legătură

Cum obtin buletin de identitate? bopejab bopejab Cum obtin buletin de identitate? Buna, Am nevoie de un ghid, ca nu inteleg exact care e procedura. Deci, locuiesc in Marea Britanie si am pasaport roman ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate ramona1990 ramona1990 Bună ziua as vrea sa mă ajutați, mama mea locuiește la tara la tatăl meu acesta nu vrea sa o ia în spațiu, buletinul mamei a expirat de anu ... (vezi toată discuția)
Buletinul expira curand - carte provizorie mihaela_miha mihaela_miha Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am un buletin care imi expira cam in jumatate de an. Buletinul este pe adresa parintilor mei, care cu siguranta nu vor ... (vezi toată discuția)