avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara platita cu intarziere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara platita cu intarziere

Buna ziua,

In cazul in care tatal nu plateste la timp pensia alimentara stabilita in hotarare (la 200 lei in 2005), dar in lunile anterioare a platit constant o suma mai mare (300 lei), este considerata intarziere sau se considera ca s-a platit in avans?

Mentionez ca nu a fost nicio intelegere (nici macar verbala) pentru cresterea sumei si nici pentru plata in avans.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:44, 22 Aprilie 2014
Incercati sa aveti o discutie pt a lamuri situatia,poate tatal a considerat suma de 200 insuficienta pt nevoile copilului si a dorit sa contribuie cu mai mult.
Nu prea conteaza daca reprezinta sau nu o plata in avans atata timp cat plateste, iar plata este mai mare decat cea din hotararea judecatoreasca.

Parerea mea este sa aveti o discutie cu tatal in sensul de a va comunica suma clara pe care doreste sa o plateasca cu titlu de pensie de intretinere si - mai ales - data la care o va plati, pt a va putea face si dvs astfel socoteli si baza pe acei bani.

Daca credeti ca suma e prea mica raportat la nivelul veniturilor tatalui, aveti posibilitatea de a promova o actiune in instanta de majorare a pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara. tatal unui copil va trebui sa plateasca ... vitalsmart vitalsmart Plata pensie alimentara. Tatal unui copil va trebui sa plateasca pensie alimentara. Acesta are salariul net 3200 lei. Din cate stiu tatal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita in avans ariana03 ariana03 Buna ziua, In urma unei sentinte sotul meu a fost obligat la plata unei pensii alimentare in cuantum de 150 lei. In cursul anului trecut si-a schimbat locul ... (vezi toată discuția)
Bani in plus considerati pensie de intretinere in avans petrea.manuela petrea.manuela Buna ziua. Tatal fetitei mele trebuie sa plateasca o pensie alimentara de 175 lei/luna si potrivit sentintei cu ,,exercitarea in comun a autoritatii ... (vezi toată discuția)