avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara platita in avans
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara platita in avans

Buna ziua,

In urma unei sentinte sotul meu a fost obligat la plata unei pensii alimentare in cuantum de 150 lei. In cursul anului trecut si-a schimbat locul de munca, iar salariul sau a ajuns la 2000 de euro si ca atare am convenit impreuna sa plateasca suma de 300 de lei. Banii au fost virati in contul meu in avans pana in luna noiembrie 2015, insa la detaliile privind plata am observat ca 300 de lei au fost trecuti drept pensie pentru 2 luni.
Pot formula o cerere de majorare a pensiei daca acesta mi-a platit anticipat?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 19 Septembrie 2014
Din ce Spune-ți Dvs, puteți solicita majorarea pensiei.
Nu inteleg cum 300 de lei pt doua luni daca deja v-a platit in avans pana in 2015...
Suma ati primit-o in cont ? Scrie undeva de 2015? faceti macar un act de mana ca ambii considerati pensie in avans pana in 2015.
daca vreti sa cereti si puteti proba ca are 2000 salariu, puteti obtine o pensie majorata de pana la 500 euro lunar ( aveti de dovedit si ca i-a crescut salariul si ca au crescut nevoile copilului), apoi scadeti cat v-a dat si incepe sa plateasca majorat de la data pana la care se considera platit.

Imi cer scuze, doamna, reveniti putin cu detalii despre sumele astea... tatal are un venit lunar constant de 2000 de EURO si va plateste prin acord o pensie de 300 de LEI? Adica circa 60-70 de euro?
Daca asa sta situatia, majorare cat mai repede.

Daca nu sta asa situatia, clarificati in scris situatia cu tatal sau majorare in instanta.

In ambele cazuri, faptul ca a avut puterea financiara sa plateasca in avans va ajuta. Sunt importante si raspunsurile la intrebarile colegei.
Tatal are un venit lunar de 2000 de euro, iar in momentul in care i s-a majorat salariul am convenit verbal ca pensia sa creasca de la 150 lei la 300 lei, insa in momentul in care am cerut extras bancar am observat ca cei 300 de lei el ii trecea ca fiind pensia pentru 2 luni, astfel ca am ajuns sa incasez pensia pana in noiembrie 2015.

Problema este ca nu stiu la ce firma lucreaza...doar ca e o firma din sibiu.

cum sa procedez?

aveti un model de cerere pentru majorare?

va multumesc anticipat
aveti in link un model. Ar fi mai bine sa apelati la un avocat sa va redacteze o cerere pe cazul dvs.
[ link extern ]

Nu stiu daca puteti proba ca are 2000 de euro lunar, poate firma ii va emite adeverinta pe mai putin, pe cat are in contract.
Nu mai ziceti ca a platit suma in avans, sa plateasca suma in avand pana in 2015 se intelege ca v-a varsat o suma mai mare ce acoperea 300 de lei lunar pana in 2015.. ori nu e cazul la dvs.
Daca a dat 300 de lei lunar inseamna ca si-a permis sa dea atat lunar.
Plata se face in rate lunare, copilul nu mananca luna asta dublu si rabda apoi 2 luni.
In viziunea lui se poate opri cu plata si sa mai dea din 2015 incolo..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara. tatal unui copil va trebui sa plateasca ... vitalsmart vitalsmart Plata pensie alimentara. Tatal unui copil va trebui sa plateasca pensie alimentara. Acesta are salariul net 3200 lei. Din cate stiu tatal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara angelabadila angelabadila FOSTUL SOT IMI TRIMITE PENSIA ALIMENTARA O SINGURA DATA LA 3 LUNI ADICA 300.RON (PENTRU CA ATUNCI CAND AM DIVORTAT PENSIA A FOST STABILITA IN FUNCTIE DE ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara DavidBaciu DavidBaciu Buna ziua, la varsta de 13 ani parintii mei au divortat iar tatal meu a fost nevoit sa imi plateasca o pensie alimentara de circa 680 RON. La varsta de 18 ... (vezi toată discuția)