avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIA ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIA ALIMENTARA

FOSTUL SOT IMI TRIMITE PENSIA ALIMENTARA O SINGURA DATA LA 3 LUNI ADICA 300.RON (PENTRU CA ATUNCI CAND AM DIVORTAT PENSIA A FOST STABILITA IN FUNCTIE DE SALARIUL MINIM ADICA 90.00 RON)FARA A SPECIFICA PE CUPOT CA REPREZINTA PENSIA PE URMATOARELE LUNI .....POATE FI CONSIDERAT CA ACEEA ESTE PENSIA PE O LUNA SI CA PE CELELALTE DOUA NU A PLATIT?...MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:59, 17 Octombrie 2010
Buna ziua !
Poate fi considerat ca nu a platit pe alte luni, in masura in care cuantumul stabilit pentru plata este aceasta suma(300 ron, ceea ce nu este cazul ) . In masura in care aceasta suma este echivalentul a trei pensii de intretinere stabilite, atunci nu poate fi vorba de neplata cu rea- credinta a pensiei de intretinere pe o perioada de peste doua luni( asta pentru a fi considerata fapta infractiune). In concluzie, consider ca nu poate fi vorba de asa ceva.
Cu stima !
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Nu poate fi considerata plata pensiei de intretinere pe o singura luna avand in vedere ca aveti prin hotarare stabilita o pensie in cuantum de 90 lei lunar, pensie stabilita conform venitului minim pe economie la data la care v-ati judecat.
Aveti insa posibilitatea sa solicitati printr-o noua actiune majorarea pensiei stabilite avand in vedere venitul minim actual pe economie si veti urca la un cuantum de 150 lei lunar pentru un singur copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc? RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara daca am ramas fara serviciu edmond11 edmond11 Buna ziua, As dori sa stiu cum anume se calculeaza pensia alimentara, in cazul in care nu mai am serviciu. Sa presupunem ca maine raman fara serviciu. Pot ... (vezi toată discuția)