avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bani in plus considerati pensie de intretinere in avans
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bani in plus considerati pensie de intretinere in avans

Buna ziua.

Tatal fetitei mele trebuie sa plateasca o pensie alimentara de 175 lei/luna si potrivit sentintei cu ,,exercitarea in comun a autoritatii parintesti'', ,,ambii parinti au obligatia sa contribuie in egala masura la cheltuileile generate de cresterea si educarea minorei'' .

Timp de 7 ani ai fetitei nu am vazut 1 leu in plus de la el, desi precizez ca este un tip extrem de bogat- cu 5 vile (dar care castiga 271 lei, salariu la firma lui pt 2 ore lucrate- BAIAT DESTEPT, a invartit legea in favoarea sa). De 5 luni, in loc de 175 lei, a achitat 500 lei/luna , considerand ca 300 lei este jumatate din taxa la after school.

Un gest prea frumos ca sa fie adevarat, si cunoscandu-l .,,nimic nu este gratis'' urmarea sa ii dau fetita in vizita dupa bunul plac....cand avea el chef....Bineinteles ca nefacand ca el a inceput sa ameninte cu diverse, printre care ca : ,,din luna martie vom compensa sumele platite in plus si ca diferenta va fi considerata pensia achitata in avans '' si ca pana nu ne vom regla nu va mai achita nimic.

INTREBARE: este posibil asa ceva? In conditiile in care in sentinta este precizata plata la data de 5 ale fiecarei luni a pensiei si asa mizere , daca ma raportez la nivelul lui de trai? Personal consider ca pensia este o obligatie lunara si orice suma peste ar intra la partea a 2-a a sentintei- cu ,,ambii parinti au obligatia sa contribuie .....''
Depinde daca ati incheiat un acord sau nu; daca nu ati incheiat sau daca el nu a facut mentiuni despre ce reprezinta suma, e posibil.
Ce inseamna cand avea el chef, ce anume perturba concret?
In privinta vilelor, daca sunt ale sale, incercati plata pensiei in natura prin asigurarea locuintei. Zic si eu, poate va ajuta...
De ce nu solicitati plata pensiei in natura? Adica tatal plateste direct afterschoolul in fiecare luna, adica 600 lei. Si se duce cu el si ii cumpara haine. Sau il duce la inot si plateste ora. Sau daca se duce si plateste el afterschoolul si poate ia si copilul de la after sau il ia de la inot inseamna ca il "vede dupa bunul plac"? Groaznic intr-adevar ca un tata sa se ocupe direct de copilul lui, ca rezulta ca il vede "dupa bunul plac".
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
againstPAS, utilizator
Aveți dreptul sa primiți cat scrie în hotărâre.
Insa...nimic nu îl împiedicați sa plătească în pus.

Dacă vreți mai multi bani obțineți o noua hotărâre judecătorească.

În caz de neînțelegeri suma poate fi considerata și pensie în avans dar și o plata benevola de genul unei donații.
Dar este un proces mult prea complicat ca sa va judecați pe o astfel de suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Restante pensie alimentara mamicuta mamicuta Tatal copilului meu nu plateste pensia alimentara regulat. Astfel a acumulat restante, el platind anumite sume, dar \"uitand\" de anumite luni cand nu a avut ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara platita cu intarziere roolly roolly Buna ziua, In cazul in care tatal nu plateste la timp pensia alimentara stabilita in hotarare (la 200 lei in 2005), dar in lunile anterioare a platit ... (vezi toată discuția)