avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire domiciliu, abandon copil minor rezultat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire domiciliu, abandon copil minor rezultat dintr-o relatie nelegalizata.

Am un nepot in varsta de un an rezultat dintr-o relatie nelegalizata dintre fiul meu si o fata . Cu acordul fiului meu, in urma cu doua saptamani ,mama si pruncul au plecat la bunicii materni ,in alta localitate , insotiti cu bunicul matern. In prezent copilul este parasit de mama si crescut de bunicii materni.
Cum trebuie sa procedeze fiul meu pentru a-si putea exercita indatoririle de parinte?
Mentionez ca mama copilului, de cca 4 luni are un comportament bipolar, nediagnosticat, dar vizibil si marcat prin alte evenimente gen parasire de domiciliu, neglijarea cresterii copilului, etc. constatat si de tatal ei, medic de profesie .
Cel mai recent răspuns: radubr , utilizator 15:21, 22 Aprilie 2014
Actiune in instanta pentru stabilirea custodiei exclusive pentru tata (daca este cazul), stabilirea locuintei minorului si a unui program de vizitare.
Multumesc.
actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului. poate face plangere si la DGASPC. ar fi bine sa consulte un avocat inainte.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile bunicii când părinții sunt despărțiți alex1234alex alex1234alex #anonim “Ce drepturi are bunica copilului din partea tatălui când părinții sunt despărțiți și copilul stă la mamă? Soacra-mea ne omoară zilele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua soția a părăsit domiciliu mutanduse cu amantul și ... Capriceru Capriceru Buna ziua soția a părăsit domiciliu mutanduse cu amantul și copilul de 4ani rezultat din căsnicie a rămas la tatal sau ,fara că mama sa se mai ... (vezi toată discuția)
Tutela minorului CALM-B CALM-B Buna ziua, Sunt divortat inca de cand fiul meu avea 2 ani. Dupa divort s-a stabilit tutela copilului la mama. Chiar daca locuiesc intr-un alt oras am tinut ... (vezi toată discuția)