avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama vitrega cere custodia copilului ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama vitrega cere custodia copilului ?

Buna ziua !
Am un prieten, care are in custodie un copil de 6 ani, din prima casatorie. De 2 ani traieste in a doua casatorie si nu are alti copii cu noua sotie. Pana acum au crescut copilul impreuna, dar acum sotia vrea sa divorteze.
Intrebarea este, daca sotia prietenului meu poate sa ceara custodia copilului sau sa-i fie tutore. Ei locuiesc in chirie, iar mama naturala a copilului a renuntat la drepturile parintesti.
Multumesc pentru raspuns.
In functie de informatiile pe care le-ati afisat aici, daca cea de-a doua sotie nu a formulat o cerere de infiere sau tutela copilului sotului ei, nu are deocamdata nici un drept asupra minorului.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
Poate depune cerere la Autoritatea tutelara pentru tutela minorului!
Este interesant si cum a renuntat mama naturala la drepturile parintesti?
Dar pana una alta, nu prea poate sa ceara custodia sau tutela copilului. Conteaza mult si tatal...
presupun ca se referea la faptul ca mama nu s-a mai interesat de copil....;) dar cel mai important este ce vrea tatal copilului.Daca doreste sa-l ingrijeasca in continuare,el are cele mai mari sanse...:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost desemnat de soție, înainte de decesul ei, tutorele copilului pe care l-a avut din prima căsnicie. acum tatăl lui vrea să îl ia la el, ce pot face ca să rămână la mine, cum ne dorim amândoi? Prim59so Prim59so Am fost casatorit cu sotia care a avut un copil din alta casatorie. Casa toria lor s/a desfacut amiabil cu custodie comuna asupra copilului, copilu crescandu/l ... (vezi toată discuția)
Buna seara! schimbare nume minor Alexcon93 Alexcon93 Am o problema mai dificila de rezolvat.As dori sa trec copilul prietenei mele cu care sunt in concubinaj pe numele meu sau cel putin sa apar la numele de tata ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele tatalui vitreg ! gigelas gigelas Buna ziua, O doamna,are un copil dintr-o casatorie anterioara.Copilul este trecut pe numele tatalui biologic.Doamna,a divortat de acesta in ... (vezi toată discuția)