avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime....

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.Lucrez la o firma ca muncitor necalificat de 5 ani.Am urmat un curs de calificare si in urma depunerii diplomei la firma am fost incadrata ca muncitor calificat incepand cu 1 aprilie.Intrebarea mea este...voi mai primi sporul de vechime ca si pana acum?Sau nu?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 2 Mai 2009
Da, de ce nu?
3l3n4 a scris:

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.Lucrez la o firma ca muncitor necalificat de 5 ani.Am urmat un curs de calificare si in urma depunerii diplomei la firma am fost incadrata ca muncitor calificat incepand cu 1 aprilie.Intrebarea mea este...voi mai primi sporul de vechime ca si pana acum?Sau nu?Va multumesc.

spotul de vechime poate fi acordat in continuare sau poate fi inclus in salariu, potrivit prevederilor CCMN.
Sporu lde vechime se acorda pentru vechimea totala in munca, nu pentru vechimea pe o anumita functie (post).

Deci veti primi acelasi spor.
Rubia a scris:

Sporu lde vechime se acorda pentru vechimea totala in munca, nu pentru vechimea pe o anumita functie (post).

Deci veti primi acelasi spor.

Sporurile se acordă numai la locurile de muncă unde acestea nu sunt cuprinse în salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale realest25 realest25 Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Sunt bugetar, sunt muncitor calificat si am o vechime de 35 de ani. Cu toate acestea vreau sa mentionez faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Spor vechime MihaelaStancu MihaelaStancu trebuie sau nu inscris in contractul individual de munca si daca nu cum se evidentiaza acesta. care este sporul de vechime la o vechime de 29 ani si 7 luni. (vezi toată discuția)
Spor de vechime la salariu minim? soqpop soqpop Sunt muncitor necalificat de 30 de ani (manipulant). Incepand cu 01.01.2007 am salariul de 440 (conform CIM). Daca sporul de vechime este obligatoriu unde ... (vezi toată discuția)