avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina inmatriculata in Spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina inmatriculata in Spania

Am masina inmatriculata pe numele meu in Spania si as dori sa vin cu masina acasa sa stau mai mult timp ( 1-2 ani). Cat timp pot circula in tara cu masina cu numere de Spania?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:50, 26 Aprilie 2014
Codul rutier prevede
Art.82.
(2) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat şi pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute în Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr.318/1980, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.
(3) abrogat
(4) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie.
(5) Persoanele care şi-au stabilit domiciliul ori reşedinţa sau, după caz, au rezidenţa normală în România pot să îşi înmatriculeze autovehiculele sau remorcile la autoritatea competentă pe raza căreia au domiciliul, reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală.
(6) Autovehiculele înmatriculate în statele care nu sunt semnatare ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, prevăzută la alin. (2) sunt obligate să poarte în partea din spate semnul distinctiv al statului care a efectuat înmatricularea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi au confiscat masina :(. Cerebro Cerebro Salutare. Am si eu o problema cu masina care este inmatriculata in romania si am fost in spania iar acolo politia mi au confiscat masina ptr motivul ca ... (vezi toată discuția)
Se poate circula în românia, sau nu, cu plăcuțe suplimentare preferențiale eliberate de autoritățile ale altor state? cyan cyan Avand in vedere ca forumul are profil juridic si o sectiune dedicata \"codului rutier si problemelor conexe\" iar \"subiectul zilei\" il reprezinta circulatia ... (vezi toată discuția)
Masina inregistrata in italia cu proprietarul fiind mama, pot sa calatoresc cu masina in tara? mmark mmark Buna seara, Am cumparat acum cativa ani o masina si de la bun inceput proprietarul masinii a fost mereu mama. Acum vreau sa ma intorc in tara cu masina pe o ... (vezi toată discuția)