avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina inregistrata in Italia cu proprietarul fiind ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina inregistrata in Italia cu proprietarul fiind mama, pot sa calatoresc cu masina in tara?

Buna seara,

Am cumparat acum cativa ani o masina si de la bun inceput proprietarul masinii a fost mereu mama. Acum vreau sa ma intorc in tara cu masina pe o perioada lunga si as dori sa stiu daca voi avea probleme la intrare sau la controale rutiere daca proprietarul nu sunt eu ci mama si ea nu va fi cu mine?

As dori sa evit costul procurii sau a transferului de proprietate. Voi ce imi recomandati? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 19:11, 14 August 2017
Teoretic, dacă nu sunteți dvs proprietarul mașinii va trebuie procura pentru a putea trece granita.
Buna ziua,

Am sunat la politia frontiera si ei mi-au spus ca nu e nici-o problema daca am toate actele masinii. Acum sper ca asa sa fie! As mai avea niste intrebari daca se poate.

1) In Romania pot circula linistit pe o perioada de 3 luni sau se verifica cine e proprietarul la control rutier?

2) Daca vreau sa o inmatriculez in Romania se poate prin procura de la mama? Vreau ca masina sa fie trecuta pe numele meu dupa inmatriculare dar nu vreau sa fac transferul de proprietate in Italia din cauza costului foarte mare.

3) Radierea din Italia se poate face din Romania sau trebuie mers acolo la ACI sau motorizzazione?

Multumesc!
Din Italia trebuie sa traversati câteva granițe până în Romania...
1. În România se poate circula cu o masina chiar daca nu sunteti proprietarul ei.
2. Înmatricularea se poate face doar cu procura dacă nu sunteți proprietarul mașinii. Nu puteti sa o inmatriculati direct pe numele dvs dacă nu faceti si transferul de proprietate.
3. Radierea se face doar la instituția ce a înmatriculat mașina. Deci radierea se face doar în Italia. Apoi veniți în România cu numere provizorii si o inmatriculati apoi în termenul legal de 30 zile.
Ultima modificare: Luni, 14 August 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto alpyne alpyne m-am gandit sa pun aceasta intrebare gandindu-ma ca e mai sigur sa fiu 100%sigur decat sa fac o greseala.subiectul.vreau sa cumpar un auto inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Pot circula in ue cu un autoturism care nu e pe numele meu? nicolae1986 nicolae1986 recent am cumparat un autotorism si vreau sa merg 2 saptamani in italia ,am voie legal sa trec in alt stat daca nu e pe numele meu?am act vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Itp expirat la intrarea în românia Marinex Marinex Bună ziua tuturor, nu sunt sigur dacă s-a mai discutat de recent pe acest subiect, dar am o nelămurire. Mi-a expirat ITP-ul la autoturism, în acest moment ... (vezi toată discuția)