avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetare Penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetare Penala

Buna ziua,

Am urmatoarea problema si am mare nevoie de sfaturile dvs.

In urma cu mai multi ani am avut o firma, care din 2011 nu mai are activitate. Datorita situatiei economice de atunci unul dintre furnizori a ramas neplatit.

Au existat mai multe procese pe civil, unele castigate de mine, altele de el. In 2011 a depus si o plangere penala impotriva mea pentru inselaciune. In 2012, in urma cercetarilor efectuate s-a dispus NUP de catre Prim Procuror. Furnizorul a depus contestatie si judecatorul a dispus redeschiderea dosarului, desi nu au fost administrate probe noi.
In martie 2013 am fost citat din nou pentru a da declaratii. Atunci am primit si singura explicatie cu privire la redeschiderea dosarului din partea organului de cercetare "Pentru ca nu s-a facut cercetarea cum trebuie". Atunci s-a facut si o expertiza grafologica, al carui rezultat nu l-am primit nici astazi.
In urma cu cateva zile am fost contactat de catre o alta politista care mi-a transmis ca cercetarile continua si ca o sa ma cheme sa dau din nou declaratii.

Am rugamintea sa imi spuneti daca este normal sa fiu chemat de atatea ori sa dau aceeasi declaratie, in conditiile in care nu s-a schimbat nimic la dosar. Pur si simplu de fiecare data sunt audiat de catre o alta persoana. Administratorul furnizorului este o persoana expusa politc si am informatii ca a mituit judecatorul si politistul care m-a audiat ultima data.

Cum pot scapa de aceasta situatie? Consider asta un abuz, sa fiu chemat de atatea ori, cerandumi-se sa spun de fiecare data acelasi lucru.

Nu exista temei pentru a se considera o fapta de natura penala, e vorba despre relatia dintre 2 societati comerciale.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Plangere contra actelor procurorului nitmar nitmar am facut o plangere penala in 2008 pentru inselaciune si fals in declaratii impotriva administratorului unei societati ; pentru inselaciune s-a dat NUP in ... (vezi toată discuția)
..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)
Audiere ulterioara ..referatului ! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale au fost audiate persoanele propuse de martor . La dosarul Parchetului apare referatul Politiei cu propunerea de NUP inainte de a ... (vezi toată discuția)