am facut o plangere penala in 2008 pentru inselaciune si fals in declaratii impotriva administratorului unei societati ; pentru inselaciune s-a dat NUP in septembrie 2010, si a fost retrimis dosarul la politie pentru a cerceta falsul in declaratii; acum primesc NUP pt fals in declaratii.Problema e ca referatul organului de cercetare este absolut penibil- Spune ca nu sunt elemente pt fals in declaratii, cand are la dosar declaratiile contradictorii facute de administrator: la ITM declara una, in instanta civila declara altceva si la politie cu totul altceva. Iar toate declaratiile sunt contrazise de probele-inscrisuri- depuse de mine la dosar. Mai mult,administratorul si celalalt asociat al societatii nu sunt confruntati cu probele existente la dosar in timpul audierii. Spre exemplu, ei declara ca, desi a existat la un moment dat intentia, nu a mai fost incheiat un contract de colaborare cu societatea X. Politia, care avea la dosar depusa de mine o adresa de la Registrul comertului prin care se dovedea ca societatea lor a preluat un spatiu al
societatii X in baza contractului incheiat intre cele doua societati, nici macar nu-i intraba cum se face ca in documentele ORC se spune altceva decat ce sustin ei in declaratii. In referat se mentioneaza doar declaratiile lor si nu se mai face nicio referire la probele depuse de mine.
Nu ma intereseaza sa ma duc in instanta si sa fac eu cercetarea in locul politistilor. Pot solicita procurorului in contestatia la NUP retrimiterea dosarului la organul de cercetare si refacerea referatului in care sa fie inclus probatoriul depus de mine la dosar si sa fie din nou audiati cei doi tinandu-se cont de acest probatoriu?
Si cum ar trebui formulata solicitarea catre prim procuror:" solicit restituirea cauzei la organul de cercetare in vederea redeschiderii cercetării penale"?
Aveti posibilitatea contestarii rezolutiei procurorului,la procurorul ierarhic superior,conform.art.278 c.pr.pen.in termen de 20 de zile de la comunicare,iar daca exista inadvertentele,la care v-ati refrit,cred ca aceasta ar fi solutia legala.
da, asta doresc sa fac. Nu stiam insa daca pot solicita restituirea cauzei la organul de cercetare in vederea redeschiderii cercetării penale si completarea acesteia cu verificarea aspectelor/probelor omise si audierea asociatilor societatii si confruntarea acestora cu probele existente la dosar. Practic vreau ca solicitarea catre primul procuror sa fie clara si fara echivoc si nu imi ies ca formulare acele cateva randuri dinaintea prezentarii motivatiei contestatiei in fapt.