avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum procedez daca am fost inselat de o firma olandeza?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum procedez daca am fost inselat de o firma olandeza?

Buna ziua! Societatea noastra se ocupa cu import de produse textile (second hand) din Olanda. Pe 24 martie am fost in vizita la furnizorul nostru din Olanda pentru a achizitiona 2 sortimente de marfa: un sortiment costa 10 euro/kg iar celalalt 5 euro/kg. Am convenit cu furnizorul sa ne trimita cate 1000 kg din fiecare sortiment. Am efectuat plata inainte bineinteles. Dupa ce a ajuns marfa ne-am dat seama ca ne-a tepuit. Ce sa-i faci...nici olandezii nu mai sunt ce au fost. Problema este ca ne-a trimis 2000 kg din acelasi sortiment, cel ieftin, iar prejudiciul se ridica la 5000 euro. Intrebarea mea este ce pot face in aceasta situatie? Le-am trimis un mail iar in raspunsul lor la acel mail recunosc pe ocolite ca ne-au tepuit. Au spus ca pot compensa 1000 euro la urmatorul transport dar nu cred ca ne vom mai risca sa mai luam o teapa. Ce cai legale am?
Cel mai recent răspuns: elvetianul , utilizator 10:28, 24 Aprilie 2014
Somatie europeana de plata. Verificati textul regulamentului si daca indepliniti conditiile .... incercati somatia de plata.

Interven?ie moderator!

Reclama, pe forumul avocatnet.ro, este interzisă. În acest sens, Regulamentul Forumului prevede:

2.11. Nu este permisa reclama, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. In aceasta categorie se includ si mesajele care mentioneaza datele de contact ale autorului mesajului. In cazul in care doriti sa faceti reclama in cadrul site-ului va rugam sa contactati administratorul. Orice mesaj care intra in aceasta categorie va fi sters fara preaviz, iar autorul poate fi avertizat sau banat.

Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
andreigrigoriu, moderator
Mda .. se pare ca nu va pot da linkul catre textul somatiei de plata, pentru ca este socotit reclama .... incercati sa gasiti textul pe net ....
:ban: Avertisment moderator!

Stimate forumist @apaidiu,

Haideți să nu ne facem că nu înțelegem lucrurile clare.

Nu textul normei europene reprezentată de Regulamentul (CE) nr. 1896/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 12 decembrie 2006 de instituire a unei proceduri europene de somatie de plata este socotit reclamă, ci trimiterea spre site-ul dvs/al firmei dvs, site care a preluat textul.

Dacă doreați, puteați, pur și simplu, să postați un link neutru. Cum, de exemplu, o fac eu, acum:
[ link extern ]

Vă invit, prin urmare, la o conduită corectă pe acest forum.

Cu stimă.
Buna ziua si multumesc pentru raspunsuri! M-am interesat in legatura cu procedura somatiei europene de plata si ne incadram. Singura problema este ca va fi relativ greu sa dovedesc in fata instantei lipsa de conformitate a ceea ce am primit fata de ceea ce am comandat. Ar trebui practic sa ma duc acolo cu un balot de 100 de kg si sa le explic ca nu e ceea ce am comandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune la achizitionarea unui joc online gurauflorin gurauflorin Pe un site se pot crea jocuri cu bani prin diverse metode..prin comanda telefonica si cont pay-pal,cand il creezi iti spune ca poti castiga bani reali din acel ... (vezi toată discuția)
Abuzuri pe un forum aea aea Am probleme pe [EDITAT] un forum guvenat de abuzurile moderatorilor , azi le-am trimis somatie dar nu stiu ce pot face in situatia data : ... (vezi toată discuția)
Frauda B. Elena B. Elena Buna seara, Am o nelamurire. Lucrez intr-o firma de transporturi internationale. Pana acum 2 luni am colaborat cu o firma din Italia, mai exact o companie ... (vezi toată discuția)