avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Frauda
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Frauda

Buna seara,

Am o nelamurire. Lucrez intr-o firma de transporturi internationale. Pana acum 2 luni am colaborat cu o firma din Italia, mai exact o companie de expeditii iar la fiecare comanda de transport, in anexa acestuia erau trecuti termenii de plata. Practic fiecare factura trebuia achitata in termen de 30 de zile de la data primirii. Problema este ca li s-au adunat aproximativ 5 facturi, ce au trecut de data scadenta, acestia refuzand sa faca plata. Intrebarea mea este: avand in vedere ca firma este italiana pot declansa o somatie de plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 12 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Regulamentul nr. 1896/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 decembrie 2006 de instituire a unei proceduri europene de somaţie de plată, le permite creditorilor să îşi recupereze creanţele civile şi comerciale necontestate printr-o procedură uniformă bazată pe formulare tip.

Regulamentul se aplică în toate statele membre ale Uniunii Europene, cu excepţia Danemarcei.

Procedura nu presupune prezentarea în faţa instanţei. Reclamantul trebuie doar să formuleze cererea, după care procedura îşi urmează cursul. Nu sunt necesare alte formalităţi sau intervenţii din partea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de plata interna si ... europeana ENGFULL ENGFULL am avut un proces in romania la tribunal , cu o soc din italia pe temeiul OUG 119/2007 ordonanta de plata am obtinut sentinta favorabila cf oug ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante din export ...elena ...elena Sunt contabila la o societate pe actiuni cu activitate forestiera. In luna oct.2008 am livrat pentru o firma din Silistra- Bulgaria , busteni de plop, pentru ... (vezi toată discuția)