am avut un proces in romania la tribunal , cu o soc din italia pe temeiul OUG 119/2007 ordonanta de plata
am obtinut sentinta favorabila
cf oug 119/2007 debitorul poate face contestatie in termen de 10 zile de la comunicare
am cerut investirea cu formula executorie
am primit respingerea acesteia pe motivul ca , in conformitate cu art 13 si 14 din Reg CE 1896 /2006 prinvind somatia de plata europeana , este excutoie dupa 30 de zile de la data comunicarii
bine , bine , dar eu m-am judecat pe oug 119/2007 , nu pe reg CE
conform acestruia din urma , procedura somatie de plata europene este o procedura facultativa , , nu inlocuieste nici armonizeaza mecanismele de recuperare a creantelor in temeiul legislatiei nationale (pct 10 )
in nici un moment al procesului nu s-a invocat acest regulament
intrebarea mea este daca acesta devine aplicabil in speta mea sau nu
si a 2-a situatie
daca este aplicabil pot formula din nou ( dupa cele 30 de zile ) o cerere de investire ?
3 .
intr-o speta identica dar cu alta firma italiana mi s-a respins investirea pt ca nu s-a reusit comunicarea , a fost restituita la dosar
pot cere instantei sa faca o noua comunicare ?
din datele pe care le am respectiva societate italiana se afla in procedura falimentului , are lichidator numit , pot solicita instantei care a pronuntat somatia sa faca o noua comunicare pe adresa lichidatorului ?
1. Regumanetul CEE 1896/2006 se aplica in aceasta speta.
2. Dupa 30 de zile puteti formula o noua cerere, in acest mod respectati dispozitiile regulamentului CEE 1896/2006.
3. Este interesant de stiut care este motivul pt care s-a intors comunicare....destinatar necunoscut, destinatarul nu mai are sediul la aceea adresa, refuz de primire,....? Apoi faceti o cerere catre presedintele instantei solicitand ca comunicarea respectiva sa se faca la sediul lichidatorului, indicand adresa acestuia.
nu pot sa fiu de acord cu aplicarea reg CE 1896 - deci scrie clar este o procedura facultativa , nu inlocuieste , nu armonizeaza
in plus , ce face acest judecator care imi respinge cererea - il contrazice pe judecatorul care mi-a dat sentinta si care spune ca are drept de opozitie in 10 zile de la comunicare ?!!! este avocatul debitorului ?
in plus eu m-am judecat pe OUG 119 / 2007 - ordonanta de plata nu SOMATIE
de asemenea , regulamentul 1896 prevede are un model de cerere , un model de somatie , un model de comunicare , in speta asta nici unul dintre acestea nu au fost aplicate ]
Frauda
B. Elena
Buna seara,
Am o nelamurire. Lucrez intr-o firma de transporturi internationale. Pana acum 2 luni am colaborat cu o firma din Italia, mai exact o companie ... (vezi toată discuția)