avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retragere plangere penalã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Retragere plangere penalã

Am făcut plângere penală împotriva administratorului Asociației de proprietari, pt înșelăciune, distrugere de bunuri comnune ale Asociației, prejudicierea pecuniară a proprietarilor (cu intenție).
Plângerea fiind individuală, se referă la prejudiciul cuantificat prin cota indiviză, dar desigur că el se manifestă asupra tuturor proprietarilor, fiind vorba de întregul condominiu.
Am fost solicitat să retrag plângerea, cu recuperarea pagubelor (asupra mea).

Totuși infracțiunile de înșelăciune, prejudiciere cu intenție vor rămâne, asupra celorlați proprietari (care nu au făcut plângere) fiind spețe penale constatate.

Întrebare:
Odată cu retragerea plângerii penale (de către mine), procurorul închide tot dosarul, sau se continuă acțiunea din partea statului, eu nemaifiind parte vătămată (prin retragerea plângerii), dar ceilalți proprietari râmânând prejudiciați, iar infracțiunile fiind consemnate de procuror.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
elenamarta, utilizator
Mulțumesc pt răspuns. Probabil este o greșeală din partea Poliției/parchet, refreritoare la violarea de domiciliu, care nu a avut loc.
Realitatea este că persoana respectivă, ca să scape, și-a dat demisia. Eu nu urmăresc o recuperare a pagubelor pentru mine personal (care ar fi cât cota parte din cota indiviză), cât pentru toți membrii asociației, care nu iau atitudine, orice li se întâmplă de cca. 10 ani din partea administratorului.

Am citit tot aici pe site, că dacă nu te prezinți la două termene succesiv, procesul penal se închide.
Dacă aș proceda astfel, ce ar mai rămâne din proces, adică ce acuzații vor fi continuate de către procuror,fără prezența mea?

Este aceeași situație ca și aceea de retragere a plângerii:?
Aș prefera această soluție, fiindcă nu doresc să retrag plângerea, atitudine care are alt aspect moral, cu care nu aș fi de acord.

Mulțumesc.
Sunt informatii vechi ce ati citit dvs, oricum va recomand sa nu va jucati cu depunerea de plangeri penale, atata timp cat ati depus o plangere, trebuie sa va asumati faptul ca o sa fiti chemat cand va fi necesar la audiere, neprezentarea dvs poate fi sanctionata cu amenda judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni in codul penal vldstf vldstf va rog sa-mi comunicati si mie urmatoarele : - care sunt infractiunile pentru care trebuie plangere prealabila si care este diferenta intre retragerea ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale cristinaeli cristinaeli vreau sa stiu daca se poate si cand se poate retragerea plangerii penale pentru violare de domiciliu si tulburare de posesie?in cazulin care o retrag, eu pot ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii, impacare vip122064 vip122064 Am facut plangere penala unui individ ca mi-a stricat gardul, eu fiind proprietar. Maine Politia ma chiama la audiere. Unui om ii sta bine sa se impace cu ... (vezi toată discuția)