avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

As dori un raspuns la urmatoarea problema:

Familia tatalui este formata din 9 frati.
In 1985 a decedat ultimul dintre parintii lor, iar la momentul respectiv nu s-a facut dezbaterea mostenirii pentru casa parinteasca impreuna cu terenul aferent acesteia.
In 1996 4 dintre frati cu domiciliul in localitatea parinteasca au depus cerere de improprietarire la primarie, fara a-i consulta si pe ceilalti 5 frati, si astfel neavand acordul lor.
Primaria a intocmit un titlu de proprietate comun pe numele celor 4 frati, fara a avea si consimtamantul celorlalti 5 frati, acestia nerenuntand la dreptul lor asupra proprietatii.
Cum se poate contesta acest titlu de proprietate (considerat ilegal de catre cei 5 frati), astfel incat sa se faca dezbaterea mostenirii?
Mentionez ca in casa parinteasca locuieste unul dintre frati.
Sau ce alta solutie ar fi pentru ca toti fratii sa fie trecuti pe actul de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 20:57, 22 Aprilie 2014
Ceilalti 5 frati trebuiau sa faca si ei cerere la primarie pentru terenul casei; daca nu au facut, de partea lor vor beneficia ceilalti frati (cei 4), tocmai de aceea a fost eliberat titlu pe teren doar pentru patru din frati! In ceea ce priveste casa, aceasta urmeaza sa se imparta la toti fratii (cei 9), dupa ce se va deschide succesiunea de pe urma ambilor parinti.
Titlul de proprietate intocmit de primarie s-a facut la cererea celor 4 frati, fara ca ceilalti 5 frati sa stie data cand s-a intocmit acel titlu de proprietate si nici nu au fost anuntati cand s-a intocmit titlul. Deci consider ca acest titlu de proprietate intocmit este ilegal.

Titlul de proprietate este intocmit comun pe teren, casa si anexe.

Prin interventie la primarie se poate anula acest titlu? Sau ce alta modalitate de rezolvare ar fi?
Pentru explicatiile deja oferite mai sus, eu consider ca titlul este corect intocmit, nefiind ilegal cum considerati dvs; in cazul in care titlul a fost si pentru casa, atunci nici aceasta nu se va imparti la toti cei 9 frati!
De acord cu colegul, nimeni nu ne moaie posmagii. Asa cum cei 4 frati au aflat de legile retrocedarilor, si ceilalti 5 aveau aceasta posibilitate si puteau face, diferit, separat, cum voiau, alte cereri. In aceasta situatie, primeau si ei titluri.
In esenta, cei 5 frati nu au fost lasati deoparte din titluri ca urmare a unei nelegiuiri, ci ca urmare a lipsei lor de interes.
Cum puteti interpreta ca primaria a facut un act legal? Cand primaria a facut acel titlu de proprietate comun pe numele celor 4 frati, conform legii nu trebuiau intrebati fratii daca mai sunt si alti mostenitori pentru punerea in posesie.

Alte discuții în legătură

Anulare titlu de proprietate MariusP88 MariusP88 Tatal meu face parte dintr-o familie cu 9 frati. Ambii parinti sunt decedati de peste 20 de ani. Nu s-a facut dezbaterea mostenirii pentru casa parinteasca si ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate marinelagiurgiu marinelagiurgiu Buna ziua, Socrul meu GI si fratele acestuia GN, detin fiecare titluri individuale de proprietate pe anumite suprafete de teren dar si un titlu de ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor vs. titlu de proprietate jaina jaina Buna ziua, Am urmatoarea situatie, in care pt. simplitatea prezentarii spetei voi folosi termenul \"eu\" pt. persoana pe care o ... (vezi toată discuția)