Familia tatalui este formata din 9 frati.
In 1985 a decedat ultimul dintre parintii lor, iar la momentul respectiv nu s-a facut dezbaterea mostenirii pentru casa parinteasca impreuna cu terenul aferent acesteia.
In 1996 4 dintre frati cu domiciliul in localitatea parinteasca au depus cerere de improprietarire la primarie, fara a-i consulta si pe ceilalti 5 frati, si astfel neavand acordul lor.
Primaria a intocmit un titlu de proprietate comun pe numele celor 4 frati, fara a avea si consimtamantul celorlalti 5 frati, acestia nerenuntand la dreptul lor asupra proprietatii.
Cum se poate contesta acest titlu de proprietate (considerat ilegal de catre cei 5 frati), astfel incat sa se faca dezbaterea mostenirii?
Mentionez ca in casa parinteasca locuieste unul dintre frati.
Sau ce alta solutie ar fi pentru ca toti fratii sa fie trecuti pe actul de proprietate?
Ceilalti 5 frati trebuiau sa faca si ei cerere la primarie pentru terenul casei; daca nu au facut, de partea lor vor beneficia ceilalti frati (cei 4), tocmai de aceea a fost eliberat titlu pe teren doar pentru patru din frati! In ceea ce priveste casa, aceasta urmeaza sa se imparta la toti fratii (cei 9), dupa ce se va deschide succesiunea de pe urma ambilor parinti.
Titlul de proprietate intocmit de primarie s-a facut la cererea celor 4 frati, fara ca ceilalti 5 frati sa stie data cand s-a intocmit acel titlu de proprietate si nici nu au fost anuntati cand s-a intocmit titlul. Deci consider ca acest titlu de proprietate intocmit este ilegal.
Titlul de proprietate este intocmit comun pe teren, casa si anexe.
Prin interventie la primarie se poate anula acest titlu? Sau ce alta modalitate de rezolvare ar fi?
Pentru explicatiile deja oferite mai sus, eu consider ca titlul este corect intocmit, nefiind ilegal cum considerati dvs; in cazul in care titlul a fost si pentru casa, atunci nici aceasta nu se va imparti la toti cei 9 frati!
De acord cu colegul, nimeni nu ne moaie posmagii. Asa cum cei 4 frati au aflat de legile retrocedarilor, si ceilalti 5 aveau aceasta posibilitate si puteau face, diferit, separat, cum voiau, alte cereri. In aceasta situatie, primeau si ei titluri.
In esenta, cei 5 frati nu au fost lasati deoparte din titluri ca urmare a unei nelegiuiri, ci ca urmare a lipsei lor de interes.
Cum puteti interpreta ca primaria a facut un act legal? Cand primaria a facut acel titlu de proprietate comun pe numele celor 4 frati, conform legii nu trebuiau intrebati fratii daca mai sunt si alti mostenitori pentru punerea in posesie.