avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE TITLU DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE TITLU DE PROPRIETATE

Buna ziua,

Socrul meu GI si fratele acestuia GN, detin fiecare titluri individuale de proprietate pe anumite suprafete de teren dar si un titlu de proprietate comun pe alte suprafete de teren. Referitor la titlul de proprietate comun, mentionez ca exista o intelegere si un partaj voluntar scris intre cei doi frati, incheiat in prezenta a doi martori respectiv fiica lui GN si fiul lui GI, dar care a ramas in acest stadiu. Mentionez de asemnea ca atat GI cat si GN sunt decedati in acest moment. Dupa decesul socrului meu, dorind sa dezbatem succesiunea am aflat de titlul de proprietate comun detinut de fiica defuntului GN si de partajul voluntar existent intre cei doi. Va rog un sfat pentru deschiderea unei actiuni in instanta in vederea anularii titlului de proprietate comun si emiterea altor doua titluri conform partajului voluntar. Mentionez ca defuntul GI are 5 copii in viata iar defuntul GN are 9 copii in viata. Nu cunoastem adresele si numele dupa casatorie decat pentru doi mostenitori ai defunctului GN care in mometul de fata refuza sa ne furnizeze informatii despre ceilalti mostenitori ai defunctului GN. Putem sa deschidem o actiune in instanta avand ca parati doar pe cei doi mostenitori. solicitand instantei obligarea acestora sa comunice datele pentru ceilalti 7 mostenitori ? Care ar fi obiectul cererii de chemare in judecata ? Exista o alta posibilitate pentru anularea titlului comun si emiterea a doua titluri pentru fiecare defunct ?

Cu deosebita stima,

Marinela Giurgiu
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
marinelagiurgiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinelagiurgiu , utilizator 12:35, 14 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Titlul de proprietate comun va ramane in forma actuala, este un act valabil, nu trebuie anulat. Veti face doar partajul intre mostenitori, Impartirea se va face pe tulpini , adica in doua parti indiferent cati copii a avut fiecare . La proces veti chema pe toti mostenitorii.
Buna ziua, Dna avocat,

Am citit cu interes in 19.04.2019 raspunsul primit la intrebarea adresata, pentru care va multumesc. Asa cum am mentionat in intrebarea mea, nu cunoastem numele de familie dupa casatorie a celor 9 mostenitori ai defunctului GN, refuzand sa ne furnizeze aceste informatii Am putea deschide o actiune in instanta pentru inceput avand ca obiect iesirea din indiviziune doar privind titlul de proprietate individual al socrului meu GI care are 5 mostenitori in viata printre care si sotul meu, fara sa facem referire la titlul de proprietate comun ? Oricum am aflat ulterior de existenta acestuia si de partajul voluntar scris, existent intre ei.
Va multumesc.

Cu stima,
Marinela Giurgiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa +teren stefanica1975 stefanica1975 Buna ziua, In discutie este vb de o casa + teren. Acestea au apartinut lui BC care a decedat in anul 1998,singurul mostenitor fiind fiica GN ,care si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. doresc sa stiu care ar fi pasii de urmat, pentru a-mi ... Dorin V Dorin V Mostenire, drept de mostenitor asupra unei suprafete de pamant Buna ziua. Doresc sa stiu care ar fi pasii de urmat, pentru a-mi fi recunoscuta calitatea si ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate - succesiune aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Dupa 1990 se emit titluri de proprietate. Titularul era decedat, pe titlu sunt trecute 2 surori A si B, in viata la acea data. Nu s-a facut ... (vezi toată discuția)