avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

As dori un raspuns la urmatoarea problema:

Familia tatalui este formata din 9 frati.
In 1985 a decedat ultimul dintre parintii lor, iar la momentul respectiv nu s-a facut dezbaterea mostenirii pentru casa parinteasca impreuna cu terenul aferent acesteia.
In 1996 4 dintre frati cu domiciliul in localitatea parinteasca au depus cerere de improprietarire la primarie, fara a-i consulta si pe ceilalti 5 frati, si astfel neavand acordul lor.
Primaria a intocmit un titlu de proprietate comun pe numele celor 4 frati, fara a avea si consimtamantul celorlalti 5 frati, acestia nerenuntand la dreptul lor asupra proprietatii.
Cum se poate contesta acest titlu de proprietate (considerat ilegal de catre cei 5 frati), astfel incat sa se faca dezbaterea mostenirii?
Mentionez ca in casa parinteasca locuieste unul dintre frati.
Sau ce alta solutie ar fi pentru ca toti fratii sa fie trecuti pe actul de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 20:57, 22 Aprilie 2014
Legea spune exact ce v-am explicat anterior, fie ca va place acest lucru, fie ca nu! Apreciez ca titlu a fost emis in mod legal, asa cum deja v-am aratat anterior!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu de proprietate MariusP88 MariusP88 Tatal meu face parte dintr-o familie cu 9 frati. Ambii parinti sunt decedati de peste 20 de ani. Nu s-a facut dezbaterea mostenirii pentru casa parinteasca si ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor vs. titlu de proprietate jaina jaina Buna ziua, Am urmatoarea situatie, in care pt. simplitatea prezentarii spetei voi folosi termenul \"eu\" pt. persoana pe care o ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate marinelagiurgiu marinelagiurgiu Buna ziua, Socrul meu GI si fratele acestuia GN, detin fiecare titluri individuale de proprietate pe anumite suprafete de teren dar si un titlu de ... (vezi toată discuția)