avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, varianta cea mai simpla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, varianta cea mai simpla

Buna Ziua,

Mama mea a decedat in dec.2013. Am hotarat impreuna cu sora si tatal meu sa deschidem procedura succesorala. Notarul ne-a sfatuit (cu acordul tatalui) sa impartim toata averea - eu si sora mea sa fim proprietare si tata sa figureze cu uzufruct viager. Intrebarea mea este daca aceasta procedura este mai costisitoare in ceea ce priveste taxele pe care treb sa le platesti, decat cea clasica cu cotele parti mostenite conform legii?

Multumesc.
Drepturile sunt diferite si, pe termen lung, e mai ieftin, pe termen scurt, probabil ca mai scump. Totusi, e important ca fiecare parte sa inteleaga urmarile, tatal neavand apoi niciun drept la imobil decat de folosinta.
Nu-l mai poate vinde sa se intretina etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune refuzata de notar RalucaBokor RalucaBokor Numele meu este Raluca Bokor si doresc un sfat legat de succesiunea dupa decesul unui membru al familiei. Mai exact, mama mea a decedat in 8 dec 2013. Am fost ... (vezi toată discuția)
Disputa la succesiune Andreea&M Andreea&M Bine v-am gasit. Am si eu o nelamurire cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in martie 2008, iar eu, mama mea impreuna cu sora si fratele am facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)