Numele meu este Raluca Bokor si doresc un sfat legat de succesiunea dupa decesul unui membru al familiei. Mai exact, mama mea a decedat in 8 dec 2013. Am fost la un notar sa cer informatii si m-a indreptat spre un avocat ca ar fi mai bine sa mergem in instanta. Mai am o sora si tatal meu in viata, noi nu dorim sa impartim ceea ce mostenim de la mama, ci sa trecem ce a fost pe numele ei (are impreuna cu tata o casa si 2 terenuri) pe numele noastre fara nicio impartire, tata doreste sa renunte si sa ne faca pe noi proprietare iar el sa aiba drept de uzufruct viager. Nu inteleg de ce nu se poate rezolva la notar si trebuie sa mergem in instanta cand noi stim clar ce dorim, notarul spune ca , costurile sunt mai mici. Nu este nevoie de cadastru deoarece dorim bunurile la comun. Va rog daca ma puteti lamuri in aceasta chestiune.
Multumesc,
1. Se poate rezolva la notar, nu inteleg ce interes avea notarul pentru bugetul dv. Cert e ca in instanta ajungeti numai daca nu va intelegeti.
2. E nevoie de cadastru.
Puteti deschide succesiunea la notar si daca mostenitorii se inteleg asupra modului de impartire a bunurilor ,asupra masei succesorale si a cotelor notarul nu poate sa refuze deschiderea succesiunii,in caz contrar ii puteti face o plingere la camera notarilor daca refuzul este abuziv, sau va puteti adresa altui notar.De asemenea spre a nu nmai avea probleme puteti fie sa cereti deschiderea succesiunii si toti mostenitorii sa ramineti in indiviziune asupra tuturor bunurilor,fi ca tatal dvs. sa renunte , dar in acest caz nu ar mai beneficia de un drept de uzufruct. Si ar mai fi multe altele de spus,daca ma contactati.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Doresc sa intreb dreptul de uzufruct viager poate fi stabilit numai in instanta sau poate fi specificat si la notar?
Succesiune
lml
Buna ziua,
Tatal meu a decedat , mama este in viata si vroiam sa stiu daca trebuie sa mai fac succesiunea daca sunt singura mostenitoare? (vezi toată discuția)
Succesiune
oli77
Daca deschid succesiune, eu trebuie sa platesc toate cheltuielile? Daca nu este platit impozitul pe apartament de doi ani se poate face succesiunea sau trebuie ... (vezi toată discuția)