avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea de imobil, actualizare date in lipsa acceptului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea de imobil, actualizare date in lipsa acceptului locatarilor

Buna seara

Cum se actualizeaza cartea de imobil fara a incalca legea privind protectia datelor ?
Ce trebuie sa fac daca un locatar refuza sa ofere informatii ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:50, 22 Aprilie 2014
gabrielaburcea a scris:

Ce trebuie sa fac daca un locatar refuza sa ofere informatii ?

Multumesc

Cartea de imobil pentru imobilele cu destinatia de locuinta este documentul de evidenta a persoanelor care locuiesc definitiv sau provizoriu mai mult de 15 zile ,contine datele persoanelor care locuiesc în imobilele respective.
Cartea de imobil este obligatorie, conform Legii nr. 105/1996 cu modificarile şi completarile ulterioare.
Aceasta contine evidenta tuturor locatarilor din imobil ,fiind necesara atat in situatii speciale ,cat si organelor de politie in cazul identificarii anumitor persona
Cartea de imobil contine date referitoare la
- Numele si prenumele locatarilor care locuiesc in imobil, indiferent daca este proprietar, chirias ori rezident, actul de identitate (denumire, serie, numar), locul si data nasterii, prenumele parintilor.
- Adresa de domiciliu stabil a persoanei flotante care locuieste temporar in imobil.
- Data intrarii in imobil, data plecarii din imobil si locul unde s-a mutat persoana.
Persoana sau proprietarul apartamentului are obligatia sa anunte prezenţa sau plecarea din imobil si sa comunice la asociatie detinatorului cartii de imobil toate informatiile impuse de lege.
Agentul de poliţie desemnat pe zona are obligatia verificarii periodice a cartii de imobil.
Nerespectarea regimului cartii de imobil constituie contraventie
In caz ca un proprietar refuza comunicarea datellor pentru luarea in evidenta cartii de imobil,sesizati oficial polistul responsabil domiciliului respectiv,care in temeiul disp L nr 61/1991 are autoritatea si competenta sa dispuna verificarea persoanelor si statutul acestora in imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectitudine solicitare isct isct Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: presedintele asociatiei de proprietari ne-a solicitat noua, proprietarilor, depunerea de copie dupa actul casei si ... (vezi toată discuția)
Acte administrator bloc buiavasi buiavasi buna ziua! de curand am cumparat un apartament intr-un bloc unde administratorul imi cere un ex.de pe contractul de vanzare cumparare.va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil-esti obligat sa treci c.n.p si locul de munca ? ContSters290057 ContSters290057 Fac urmatoarea intrebare: Esti obligat de lege sa treci in cartea de imobil CNP si locul de munca ? Sau administratorul comite un abuz ? Ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)