Buna ziua,
Fetita prietenilor mei s-a nascut in decembrie 2013. Mama nu beneficiaza de concediu crestere copil. Tatal a optat sa stea acasa 2 ani si acum a inceput serviciul pe perioada determinata ( lucreaza 6 luni pana in octombrie). Intrebarea mea este daca beneficiaza de stimulent de insertie? din cate stiu eu beneficiaza de styimulent decat dupa ce implineste copilul 1 an. Nu este cazul lui pentru ca el lucreaza doar 6 luni. Dupa ce se termina contractul fiind pe perioada determinata se poate reinjtoarce in ccc? mai trebuie sa depuna acte? Si ce acte?
Multumesc anticipat!
1. - Daca a optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani poate beneficia de stimulentul de insertie daca reia activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Stimulentul de insertie il primeste numai atata timp cat are venituri din salarii.
2. Poate oricand se revina in CCC cand nu mai are venituri din salarii, fara a mai fi nevoie de alte acte decat de dovada ca nu mai are venituri din salarii.
3. Poate sa reia activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar stimulentul de insertie il va primi dupa ce copilul implineste 1 an.