avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua,
Fetita prietenilor mei s-a nascut in decembrie 2013. Mama nu beneficiaza de concediu crestere copil. Tatal a optat sa stea acasa 2 ani si acum a inceput serviciul pe perioada determinata ( lucreaza 6 luni pana in octombrie). Intrebarea mea este daca beneficiaza de stimulent de insertie? din cate stiu eu beneficiaza de styimulent decat dupa ce implineste copilul 1 an. Nu este cazul lui pentru ca el lucreaza doar 6 luni. Dupa ce se termina contractul fiind pe perioada determinata se poate reinjtoarce in ccc? mai trebuie sa depuna acte? Si ce acte?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: penesmaria , utilizator 11:11, 23 Aprilie 2014
1. - Daca a optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani poate beneficia de stimulentul de insertie daca reia activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Stimulentul de insertie il primeste numai atata timp cat are venituri din salarii.

2. Poate oricand se revina in CCC cand nu mai are venituri din salarii, fara a mai fi nevoie de alte acte decat de dovada ca nu mai are venituri din salarii.

3. Poate sa reia activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar stimulentul de insertie il va primi dupa ce copilul implineste 1 an.
Adevarat a Inviat!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Sa aveti o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil si stimulent insertie adelina20001 adelina20001 Buna ziua! M-ar ajuta mult sa-mi clarific cateva aspecte legate de concediul pt cresterea copilului. In cazul concediul pt crestere copil, mama poate opta ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce aspecte trebuie avute in vedere dpdv contabil daca o angajata revine la serviciu dupa 10 luni de la nasterea ... (vezi toată discuția)