avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Durata contract inchiriere, gresita
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Durata contract inchiriere, gresita

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea speta>

In data de 15.01.2013 s-a incheiat un contract de inchiriere cu valabilitate de 1 an, cu incepere din data de 22.02.2013. Din eroare insa, in loc de 22.02 s-a trecut 22.03.
Totusi in data de 22.02 s-a incheiat un proces de predare-primire a spatiului, iar de la aceasta data, chiriasul a desfasurat efectiv activitate in spatiu. Cand am solicitat plata chiriei, a refuzat motivat de faptul ca nu a desfasurat activitate in spatiu ci doar a facut amenajari.

Cand a fost emisa factura de chirie a fost emisa pentru perioada 22.02 -22.03.2013. Chiriasul a refuzat achitarea acesteia si a solicitat rezilierea contractului.

Intrebarea mea este: procesul verbal si predarea efectiva a spatiului la data de 22.02 , nu modifica clauza contractuala privind durata contractului?

Stiti ceva spete in acest sens??

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 12:49, 23 Aprilie 2014
Buna ziua!
In opinia mea, trebuie probata intentia reala a partilor.

Personal, am vazut destul de multe contracte in care locatiunea incepea sa curga de la o data ulterioara semnarii procesului verbal de predare-primire a spatiului, perioada dintre cele doua momente fiind folosita intradevar pentru amenajarea spatiului, dar acest lucru era, de regula, reglementat in mod expres in contractul de inchiriere.

Daca nu puteti proba in niciun altfel ca este vorba despre o eroare materiala (mail-uri, adrese anterioare implinirii termenului de 1 an sau chiar din contract -de exemplu, ati mentionat data de incetare a contractului? - poate ati mentionat expres mentionata data de 23.02.aaaa ca data de incetare?) eu nu vad cum puteti face aceasta proba, mai ales daca Locatrul probeaza ca in luna respectiva (22.02-22.03) chiar a efectuat lucrari de amenajare.

Spor si voie buna!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
MihaiPetru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data contract gresita Monica H. Monica H. Buna ziua, Speta este cam asa: In luna aprilie 2013 s-a incheiat un contract de inchiriere valabil incepand cu luna mai 2013 (din eroare in loc de 04 s-a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere relu miclut relu miclut Este vorba despre un spatiu inchiriat de mine persoana fizica unei firme pentru folosinta .La plata chiriei s-a acumulat o restanta a platii pentru sase ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun magi magi Bună ziua, în urmă cu trei luni am încheiat un contract de închiriere a unei boxe, situate la parterul scării blocului unde locuiesc. Contractul este ... (vezi toată discuția)