avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intrebare- executare silita cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Intrebare- executare silita cheltuieli de judecata

Am pierdut un proces de litigiu de munca. Cealalta parte solicita sa achit cheltuieli de judecata in valoare de 2000 Ron. Eu acum sunt in concediu de crestere copil, deci nu am salariu ci doar indemnizatia de crestere copil. Ce poate sa-mi faca daca nu am bani sa le platesc aceasta suma si cat timp ma pot urmari pt ea? se poate prescrie?
Cel mai recent răspuns: bagins , utilizator 12:23, 23 Aprilie 2014
Nu aveti salariu, dar bunuri aveti ?
Doar daca nu continua urmarirea, dreptul sau se prescrie in 3 ani.
Nu am nici bunuri pe numele meu, si stiu ca din indemnizatie nu au voie sa ia.
In acest caz ce se intampla?
Indemnizatia nu poate fi poprita.

Dreptul de a pretinde acesti bani se prescrie in 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii.

Daca in aceasta perioada nu va angajati pt a realiza venituri care sa poata fi poprite si nici nu aveti bunuri pe numele dvs care sa poata fi executate silit, probabil ca nu vor avea ce executa si dreptul lor se va prescrie.
dar ei ma mai pot da in judecata pentru ca nu le-am platit acesti bani? si de fapt cine trebui sa ma execute pt acesti bani, cealalta parte a litigiului respectiv fostul meu angajator sau firma de avocatura cu care acestia au lucrat?
Nu mai trebuie sa va dea in judecata pt ca deja au o hotarare judecatoreasca care reprezinta tilul lor executoriu.

Fostul dvs angajator a angajat si platit o frma de aocatura. Instanta a dispus ca dvs - pt ca ati pierdut litigiul - sa achitati fostului angajator aceste sume cu titlu de cheltuieli de judecata pe care dvs le-ati provocat prin actiunea introdusa.

Deci firma de avocatura a incasat banii ca urmare a seerviciilor prestate, banii trebuie returnati acum de catre dvs fostului angajator.

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Executare silita- credit contractat inainte de casatorie danieldobre danieldobre Buna seara ma numesc Dobre Daniel , din Ploiesti va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema sotia mea inainte de casatorie, a facut un card de ... (vezi toată discuția)
Daune morale dupa divort JustMe86 JustMe86 Buna seara!Am inaintat actiunea de divort in august 2011 inainte de intrarea in vigoare a noului Cod Civil care prevede acordarea de daune morale.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)