avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daune morale dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daune morale dupa divort

Buna seara!Am inaintat actiunea de divort in august 2011 inainte de intrarea in vigoare a noului Cod Civil care prevede acordarea de daune morale.Mentionez ca actiunea s-a inaintat din culpa exclusiva a sotului reclamant adica a mea.Instanta i-a acordat daune morale fara ca eu sa am vreun venit.A facut apel la divort pt ca ea nu a fost de acord cu divortul iar eu m-am atasat la apelul ei cu cererea mea pt anularea daunelor morale.ea nu a timbrat apelul fapt pt care mi-a fost si mie respinsa cererea de atasare.am facut recurs pt repunere in termen dar mi-a fost respins.ce solutie am?mentionez ca nu am venituri iar daunele morale sunt de 20 000 €.
e destul de ambigua relatarea si chiar putin fantasmagorica ... oare cei 20.000 euro nu sunt sulta pe care trebuie sa o platesti in urma partajului? Caci daca chiar ar exista daune morale in urma divortului de o asemenea suma, hotararea ar trebui publicata pentru viitoare referinte

Partajul inca nu s-a facut.Aceasta suma reprezinta doar daune morale pt ca sustine ca i-am prejudiciat imaginea parasind-o.E ambigua relatarea intr-adevar.eu am parasit-o pt ca eram intr-o alta relatie dar cu toate astea ea nu a fost de acord cu desfacerea casatoriei.Avocatul care m-a reprezentat nu a facut nimic sa demonstreze ca eu nu am venituri atunci cand ea a cerut aceste daune imense si imposibile pt mine si nici nu mi-a dat decizia in cele 30 de zile in care aveam timp sa fac apel.ea a facut apel si tot ce am putut face cu ajutorul unui alt avocat a fost sa aderam la apelul ei.numai ca ea nu a mai timbrat apelul fapt pt care ne-a fost si noua respinsa aderarea.am avut drept la recurs pt a ne repune in termen si de a ataca decizia judecatoreasca in care eram obligat la plata daunelor morale.dar recursul ne-a fost respins.Nu stiu daca mai am vreo alta cale pt ca nu am de unde sa dau acesti bani.
O sa trimit maine de dimineata.Multumesc pt promptitudine si interes.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
In ce localitate se afla instanta care acordat aceste despagubiri? Este bine de stiut.
Din pacate pentru dvs., hotararea cred ca a si fost investita cu formula: "definitiva si irevocabila"
Constanta.dar ce se intampla daca nu am sa ii dau acesti bani?am o masina care nu valoreaza nici pe departe atat.
Veti ajunge sa fiti executat silit, si chiar daca nu aveti venituri, disponibilitati banesti, titluri de valoare sau bunuri mobile necorporale acum, veti fi urmarit pentru veniturile viitoare.

Alte discuții în legătură

Gata divortul hai la partaj rico3 rico3 Stimati avocati si forumisti, iata-ma gata cu recunoasterea divortului din SUA (subiectul cu dublu divort), a fost recunoscut din 2007 cu efecte juridice ... (vezi toată discuția)
Divort complicat. ionut c ionut c La prima actiune de divort, am trecut prin toate instantele din tara.Deci ultima faza la C . Apel Bucuresti,unde se decide nulitatea recursului. Actiunea mea ... (vezi toată discuția)
Repunere cauza pe rol crana crana am divortat in noiembrie 2012. Atunci fostul sot nu a fost de acord sa-mi pastrez numele avut in timpul casatoriei. In februarie2013 am depus apel pentru ... (vezi toată discuția)