avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daune morale dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daune morale dupa divort

Buna seara!Am inaintat actiunea de divort in august 2011 inainte de intrarea in vigoare a noului Cod Civil care prevede acordarea de daune morale.Mentionez ca actiunea s-a inaintat din culpa exclusiva a sotului reclamant adica a mea.Instanta i-a acordat daune morale fara ca eu sa am vreun venit.A facut apel la divort pt ca ea nu a fost de acord cu divortul iar eu m-am atasat la apelul ei cu cererea mea pt anularea daunelor morale.ea nu a timbrat apelul fapt pt care mi-a fost si mie respinsa cererea de atasare.am facut recurs pt repunere in termen dar mi-a fost respins.ce solutie am?mentionez ca nu am venituri iar daunele morale sunt de 20 000 €.
Inainte de despartirea noastra aveam niste bani stransi ,depusi intr-un cont pe numele ei.acei bani au ramas in acel cont.eu nu am luat nimic cand am plecat.casa in care am locuit impreuna si in care ea locuieste acum cu cei 2 copii minori este casa tatalui meu care este decedat dar la care nu am facut succesiune.ea a cerut aceste daune morale pt a-si achizitiona o locuinta proprie.in conditiile in care eu nu am niciun venit si banii pe care i-am avut ,i-am lasat ei pt copii,i-am propus sa facem succesiune si sa ii dam noi mostenitorii casa ei.ea nu este de acord dar ma intreb totusi daca vreo instanta ar lua aceasta varianta in considerare.daca pe viitor ma voi casatori si imi voi lua vreo locuinta sau vreun orice alt bun?sau daca o viitoare sotie ar avea bunuri de care prin casatorie as beneficia si eu?se pot executa si aceste bunuri?
Ok, deci nu imi vine sa cred, trebuie sa vad hotararea asta. Puteti sa ne directionati cu un link de pe portalul instantei? [ link extern ] /

Debitul se prescrie in termen de 3 ani. Deci daca nu incepe executarea silita in acesti 3 ani, sau daca din momentule executarii silite, timp de 3 ani nu aveti sa execute se prescrie debitul, deci nu mai platiti nimic.

:offtopic:
Puteti adauga hotararea instantei in format PDF pe avocat.net aici: www.avocatnet.ro/content/con...

Stergeti toate datele cu caracter personal. O asemenea hotarare ar fi foarte importanta in jurisprudenta.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Acum ca tot ati terminat cu divortul puteti face si partajul bunurilor comune.
Banii din cont si alte bunuri comune se vor imparti in cadrul acestui proces.
Casa mostenita de la tatal dvs. nu este bun comun si in consecinta nu intra in discutie la partaj.
Din cate citesc imi dau seama ca va iubiti copii avand in vedere ca: fosta sotie sta in casa mostenita si doriti sa o lasati la dispozitia ei, ati renuntat la partea dvs. din banii din cont si acum mai aveti si 20000 de euro daune de platit.

Ar fi indicat ca fosta sotie si copii sa ramana la domiciliul actual, pana dvs. veti reusi sa achitati daunele fixate de instanta, pentru ca sa poata fi achizitionat noul apartament.

Bunurile proprii ale viitoarei sotii nu pot fi executate pentru plata daunelor obtinute de fosta sotie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gata divortul hai la partaj rico3 rico3 Stimati avocati si forumisti, iata-ma gata cu recunoasterea divortului din SUA (subiectul cu dublu divort), a fost recunoscut din 2007 cu efecte juridice ... (vezi toată discuția)
Divort complicat. ionut c ionut c La prima actiune de divort, am trecut prin toate instantele din tara.Deci ultima faza la C . Apel Bucuresti,unde se decide nulitatea recursului. Actiunea mea ... (vezi toată discuția)
Repunere cauza pe rol crana crana am divortat in noiembrie 2012. Atunci fostul sot nu a fost de acord sa-mi pastrez numele avut in timpul casatoriei. In februarie2013 am depus apel pentru ... (vezi toată discuția)